Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel ödüle layık görüldüğü gecede, 52 bin kişilik stat tamamen doldu. Birçok insan statta yer kalmadığı için dışarıya kurulan dev ekranlardan programı izlemek zorunda kaldı.

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’ye gelen 135 ülkeden yaklaşık bin 500 öğrenci, TT Arena’da düzenlenen kapanış töreni ile olimpiyatlara veda etti. Türkiye’nin 41 ilinde program yapan Türkçe sevdalılarını, Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda siyasetçi, iş adamı, sanatçı ve vatandaş yalnız bırakmadı. Saatler öncesinden dolan stat program bitinceye kadar boşalmadı. Katılımcıların tamamı programın sonuna kadar nefeslerini tutup Türkçe şölenini izledi. İstiklal Marşı ile başlayan geceyi Kadir Çöpdemir’in sunumu renklendirdi. Türkçe’nin fedakar öğretmenleri geceye katılanlarca ayakta alkışlandı. Gecenin başlangıcında farklı ülkelerden gelen çocuklar hep bir ağızdan ‘Bayram o bayram ola’ şarkısını söyledi.

Başbakan Erdoğan geceye eşi Emine Erdoğan'la katıldı. Erdoğan, çocuklara program sırasında karanfil attı. 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın özel ödülüne layık görülen Erdoğan, ödülünü olimpiyatların Tertip Komitesi Başkanı Mehmet Sağlam’ın elinden aldı.

ERDOĞAN'DAN GÜLEN'E ÇAĞRI: BİTSİN BU HASRET

Başbakan Erdoğan gecede yaptığı konuşmada Türkçe’nin fedakar öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşmasında Fethullah Gülen Hocaefendi'ye çağrı yapan Erdoğan, “Gurbette olup vatan hasreti çekenleri aramızda görmek istiyoruz” diyen Erdoğan’ın şu sözleri uzun süre alkışlandı: “Gurbet aynı zamanda garipliktir. Zaten oradan anlamını yükleniyor. Biz garipliğe tahammül edemiyoruz. Sıla hasreti artık bitmelidir, bitsin istiyoruz. Şuandaki tavrınızla hasretin bitmesini istediğinizi anlıyorum. Öyleyse bitsin bu hasret diyelim.” Başbakan konuşmasının ardından bir süre daha programı izledikten sonra eşi ile birlikte stattan alkışlar eşliğinde ayrıldı.

TÜRKÇE SEVDALILARI TRİBÜNLERİ COŞTURDU

Erdoğan’ın stattan ayrılmasının ardından gece görsel şovlarla devam etti. Gecede, 16 dakika boyunca dünya haritasının yansıtıldığı sinevizyon gösterisi izletildi. Gösteride, dünya çocukları kıtalar üzerinden yürüyüşe geçti. Görsel şovları Türkçe sevdalılarının şarkıları takip etti. Kimi arabesk tarzında söyledi kimi de Karadeniz türküleri ile tribünleri coşturdu. İzleyenler bütün performansları büyük bir keyif içinde izledi. Türkçe Olimpiyatları’na katılan bütün öğrenciler sahnede hep bir ağızdan ‘Yeni bir dünya’ şarkısını söyleyerek izleyenlere veda etti.