Fotoğraflar, vatandaşların ve turistlerin ilgi odağı oldu. Olimpiyat fotoğraflarını gören turistler fotoğrafları ilgiyle inceleyip Türkçe Olimpiyatları hakkında bilgi almaya çalıştı.

Türkçe Olimpiyatları, basın sanat çalışmalardan görevli Ayça Hacer Salman, bu yıl ki Türkçe Olimpiyatları fotoğraf sergisini 10. yıl sebebiyle, 'Onca Yüz Onca Hikaye' diye adlandırdıklarını söyledi. Vatandaşların, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyük şehirlerde yapılan fotoğraf sergilerinden çok memnun olduğunu aktaran Salman, sosyal medyadan çok olumlu geri dönüşümler aldıklarını ifade etti. Salman, "Geri dönüşler bizi çok mutlu etti bizi heyecanlandırdı. İnşallah önümüzdeki olimpiyatlarda daha fazla mekanda yer alıp, daha fazla insana ulaşırız. Bu sene almış olduğumuz geri dönüşümleri önümüzdeki yıllarda katlayacağız." dedi.

Sergi alanından geçen vatandaşlar fotoğrafları keyifle inceledi. Samet Çakıroğlu adlı vatandaş, "En başından en sonuna kadar söylenebilecek o kadar çok şey var, şimdilik sadece 'mükemmel' diyebilirim. Bu alan yabancıların kullandığı alan olduğu için burda serginin açılması anlamlı olmuş. Fotoğrafları inceledim. Hepsi harika fotoğraflar. İnşallah bundan sonra daha nice mutlu on yılları görürüz." şeklinde konuştu.

On yıldan derlenip, sergilenen olimpiyat fotoğrafları ay sonuna kadar Taksim metro istasyonunda yürüyen bantlarda vatandaşlarla olacak.