Kılıçdaroğlu, Çukurova İlçe Belediyesi tarafından Yurt Mahallesi'nde yaptırılan ve yakın zamanda hayatını kaybeden Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği eski Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın isminin verildiği spor kompleksinin açılışını gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nu karşılamak üzere saatler öncesinden spor kompleksine getirilen sporcu çocuklar, yağmurda ıslanmaktan kurtulamadı. Uzun süre ayakta bekleyen çocuklar, üşümemek için oldukları yerde zıplayarak ısınmaya çalıştı. Kılıçdaroğlu'nun spor kompleksine girişi sırasında kısa süreli arbede yaşandı. O sırada saatlerce bekleyen çocuklar da ezilme tehlikesi yaşadı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Türkan Saylan'ı şükranla andığını belirterek, "O insanımıza büyük katkılar verdi. Kız çocuklarımızın okuması için çaba harcadı" dedi. Türkan Saylan'ın hayatından fedakarlık yaparak kız çocuklarının okuması için olağanüstü çaba harcadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, daha sonra şöyle devam etti:

"O kız çocuklarının okuması için gecesini gündüzüne kattı. Birileri onun bu fedakarlığını cezalandırmak istedi, ama toplum onları mahkum etti. Ben, Sıdıka Avar'a, ondan başlayıp gelen bütün yaşamı boyunca kız çocuklarının okuması için çaba harcayan bütün öğretmenlere ve onun son mirasçısı olan Türkan Saylan'a ve ondan sonra bunu sürdürmek isteyen sayın Aysel çelikel'e, arkadaşlarına gerçekten şükran borçluyum. 'Spor yapmaya nereye gidiyorsun?' dediklerinde o ismi anacağız."

Kılıçdaroğlu, spor kompleksinin açılışının ardından Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Burada yakın zamanda hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Sendikası Adana Şube Başkanı Mustafa Gümüşdamla'nın eşine ve gazeteci arkadaşlarına başsağlığı dileklerinde bulundu. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı açıklamada, "Medya mensupları üzerindeki baskılar dolaylı olarak parlementerler üzerinde de görülüyor" diye konuştu. Kılıçdaroğlu, demokraside yeni kazanımlar yerine yeni kayıpların yaşandığını savunarak, şunları söyledi:

"Biz parti olarak müziğimizi de değiştirdik. Artık özgürlük temasını işleyen müziği parti otobüslerimizde söylemeye başladık. Çünkü bir insan maddi koşulları ne kadar iyi olursa olsun, sonuçta istediği en güzel şey özgürlüktür. Özgürlüğün olmadığı hiçbir yerde sağlıklı gelişme olmaz. Sağlıklı kültür ve sanat olmaz. Baskı ile bir yola gidilemez. Medyanın yaşaması toplumun haber alma hakkının korunması açısından çok önemlidir."