69. Venedik Film Festivali'nde "Genç Aslan" ödülü Ali Aydın'ın "Küf" adlı yapıtına layık görüldü. Altın Aslan'ın Güney Kore'li yönetmen Kim Ku-duk'un Pieta (Merhamet) kazandı.

Bu yıl 69'uncusu düzenlenen Venedik Film Festivali'nde yönetmen Ali Aydın'ın ilk uzun metraj filmi Küf "Geleceğin Aslanı (Lion of the Future Award for Best Debut Film) ödülünü alarak büyük bir basari yakaladı. Aynı ödülü 2 yıl önce, Seren Yüce'nin yönettiği "Çoğunluk" filmi de kazanmıştı.

Venedik Film Festivali'nde Altın Aslan En İyi Film Ödülü'nü Güney Koreli yönetmen Kim-ki Duk'un "Pieta" adli filmi kazandı.

En iyi Yönetmen ödülü, "The Master"ın Amerikalı yönetmeni Paul Thomas Anderson'a giderken; ayni filmde rol alan Joaquin Phoenix En İyi Erkek Oyuncu seçildi.

En İyi Kadın oyuncu ödülünü ise "Fill the Void" filmindeki performansıyla İsrailli aktris Hadas Yaron" kazandı.

KÜF

Ali Aydın'ın ilk uzun metraj filmi Küf'te 18 yıldır kayıp olan oğlunu arayan, demiryollarında yol bekçisi olan Basri'nin, toplum tarafından yalnızlaştırılmasını ve vicdanın insanı ummadığı bir anda nasıl çepeçevre sarabileceği anlatılıyor. Küf'ün başrollerinde Ercan Kesal, Muhammet Uzuner ve Tansu Biçer yer alıyor.