Türkiye"nin Hz. Muhammed"e hakaret niteliğindeki karikatürler ve Roj TV nedeniyle Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen"in NATO Genel Sekreterliği"ne veto koymasının ardından hem NATO"da hem de Avrupa Birliği"nde çıkan kriz çözüldü fakat bundan en zararlı çıkan da yine bir Danimarkalı politikacı oldu.
Danimarka"nın Ekonomi ve Ticaret Bakanı ve aynı zamanda Başbakan Yardımcısı olan Lene Espersen, geçen hafta sonu tatilini geçirdiği Portekiz"den Danimarka"ya dönerken, devletin ödediği uçak parası nedeniyle eleştiriliyor.
Yeni hükümetin kuruluşu sırasında Bakan Espersen"i Danimarka"ya getirmek için Portekiz"e özel uçak gönderildiği açıklandı. İsveç gazetesi Svenska Dagbladet"in Danimarka Haber Ajansı Ritzau"a dayanarak verdiği habere göre, Danimarka"nın eski başbakanı Anders Fogh Rasmussen"in yeni NATO Genel Sekreteri seçilmesinden sonra, tatilini geçirmek için Portekiz"de bulunan Bakan Lene Espersen"in, ülkede yeni hükümetin kurulması nedeniyle acil olarak Danimarka"ya dönmesi gerekti. Espersen için gönderilen uçağın devlete 180 bin Danimarka Kronu"na (24 bin avro) mal olduğu belirtildi.
Meclisteki Sosyal Demokrat Parti, Halk Partisi ve Sol Parti milletvekilleri Espersen"e, Anders Fogh Rasmussen"in NATO Genel Sekreterliğine seçilmesi olasılığı yüksekken ve yeni hükümetin kurulacağı olasılığı varken, yurt dışında neden tatil yaptığını ve devleti neden zarara uğrattığını soruyor.

Milliyet