Özbolat: “İngiltere"nin sömürgesi gibi hissettim” İngiltere Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Komitesi"nin davetlisi olarak “Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Gecesi”ne katılmak üzere Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ile birlikte Ankara"dan İstanbul Atatürk Havaalanı"na giden CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ile eşi Elif Özbolat"ın, İngiltere vizeleri olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadıkları öğrenildi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, İngiltere Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Komitesi tarafından düzenlenen “Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Gecesi”ne katılmak için eşi Elif Özpolat ve Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç"le birlikte gittikleri İstanbul Atatürk Havaalanın"da İngiltere vizeleri olmadığı gerekçesiyle uçağa alınmadıklarını açıkladı.


“TAM BAĞIMSIZ BİR TÜRKİYE İSTİYORUZ”
Türk milletvekili olarak havalanından geri çevrilmesinin seçimle iş başında gelmiş bütün milletvekillerinin ortak sorunu olduğunu belirten Özbolat, “Havaalanından geri döndüm kendimi İngiltere"nin sömürgesi gibi hissettim. İngiltere, Türkiye"deki milletvekillerinin diplomatik dokunulmazlıkları olduğunu biliyor ve buna rağmen vize şartı koşuyor. Bizden vize isteyen ülkelere biz de vize şartı koymalıyız. Onlarda vatandaşlarına gitmeyin derlerse desinler, bizde gelmeyin deriz .Kırmızı diplomat pasaportumuzu dahi tanımıyorlar. Türkiye"nin seçilmiş parlamenterlerinin bu duruma düşmesi utanç verici” dedi.


ÖNERGE HAZIRLAYACAK
Olayın haftasonu meydana gelmesi nedeniyle yapabilecek birşey olmadığını belirten Özbolat, “Haftasonu olduğu için yapacak birşey yoktu. Çok üzüldüm, Pazartesi günü derhal konuyu gündeme getirip konuyla ilgili önerge hazırlayaıp meclise sunacağım” şeklinde ifade etti.


KAMER GENÇ: “YÜZ KARASI BİR OLAY”
Milletvekillerine vize uygulasının haksızlık olduğunu savunan Kamer Genç, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Arkadaşımız vize almamış, vize alınacağından da haberi yokmuş. Aslında yanlışlık Ankara"da yapılmış. Ankara"daki THY yetkilileri, pasaportlarımıza ve biletlerimize baktılar. O arkadaşımıza eğer “sizin vizeniz yok, gidemezsiniz” demiş olsalardı daha iyi olurdu. Zaten İstanbul"da fark ettiler...Bence bu yüzkarası bir olay. Bir milletvekilinin vize alarak İngiltere"ye girmesi büyük bir sakınca. Devleti yöneten hükümetin bunu halletmesi lazım. Biz, İngilizler geldiği zaman onlara her türlü kolaylığı sağlıyoruz, vize de aramıyoruz. Milletvekillerine vize uygulaması yüz karası bir olay ve haksızlıktır. Bu sorunun bir an önce halledilmesi lazım” dedi.

Hakney Ocean"da düzenlenen Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Gecesi"nde Türk Halk Müziği Sanatçısı Emre Saltık, Gülcihan Koç, Emrah Mahsuni, Ergün Efe, Dem Ali Çelik, Mahmut ve Francoise Demir, Alevi Bektaş Semah Ekibi sahne aldı.

İngiltere Alevi Bektaşi Birlik ve Dayanışma Komitesi"nden yapılan açıklamada, yarın yapılacak olan “Alevi Açılımı ve Türkiye"de Demokrasi” konulu panele Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Pir Sultan Abdal Dernekleri Başkanı Fevzi Gümüş, Hacı Bektaş Veli Dernekleri Başkanı Tekin Özdil, Ali Rıza Aydın (yazar) ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Temsilcisi Ali Çağan”in panelist olarak katılacaklarını ifade edildi.- milliyet