ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay"ın, Antalya"da 1.4 milyar dolara yaptırdığı Mardan Palace Oteli"nin açılışının hemen ardından, depolarına baskın yapılarak 2 milyar dolarlık malına el konulan Azeri asıllı Rus işadamı Telman İsmailov"a, Türk vatandaşlığına geçmesi konusunda yardım sözü verdiği ortaya çıktı.

Bakan Günay dün TBMM"de bir grup gazeteci ile sohbet etti. Günay, operasyonun ardından İsmailov ile görüşüp görüşmediği yolundaki soruya, Mardan Palace Oteli"nin açılış töreninde görüştüklerini belirterek yanıt verdi. Günay, İsmailov"un acil Türk vatandaşlığı başvurusunda bulunduğu iddialarının anımsatılması üzerine de, “İsmailov"un müracatına yardımcı olacağımızı o akşam kendisine söyledim” dedi. Günay, “Türkiye"ye yatırım yapan, Türkiye"yi dünyada iyi tanıtmada katkısı olan herkesin vatandaşlık ve benzer konularındaki taleplerine destek olmayı biz görev sayıyoruz” dedi.

Madımak Oteli sorunu

Günay, Devlet Bakanı Faruk Çelik"in, “Alevi derneklerinin Madımak Oteli"nin müze yapılması talebini Başbakan ile görüşüp, sorunu aşacağız” açıklamaları anımsatılarak yöneltilen “Otelin müze yapılması konusunda bir ilerleme mi var?” sorusu üzerine ise şunları söyledi: “Şu anda ortada bir proje yok ama ben daha özenli olarak anı evi terimini kullanıyorum. Müze konusunda Bakanlar Kurulu"nun veya bir bakanımızın bir adım öteye giden önerisi olursa mutluluk duyarım.” Günay, “Madımak konusunda son durum nedir?” sorusuna da, “15 yıllık kebapçı ayıbını kaldırdık. Orada bir anı evi planladığımı söylemiştim. Ama özel bir mülkiyet konusu var. Vatandaşımız mülkiyet hakkını burada bizim bu kararlılığımız karşısında biraz pahalıya kullanmak istiyor. Bir orta yol bulacağız herhalde” karşılığını verdi.