Antalya'da 1.4 milyar dolara mal olan dillere destan Mardan Palace Oteli'nin açılışını dünyaca ünlü yıldızlarla yapan Azeri İşadamı İsmailov, Türk vatandaşlığına geçmeye hazırlanıyor.


Antalya'da yaptırdığı Mardan Palace Otel'le günlerdir adından söz ettiren Azeri asıllı ünlü işadamı Telman İsmailov Türk vatandaşlığına geçmek için başvuru yaptı. Türkleri ve Türkiye'yi çok sevdiğini söyleyen ve kendisinin de Türk olduğunu ifade eden işadamı İsmailov, “Rus pasaportu taşıyorum ancak benim ismim İsmail. Oğlumun ismi de Serkan. Ben Türkiye aşığıyım. Bu nedenle Türk vatandaşlığına geçmek için başvurdum. Artık Türk vatandaşı olmak istiyorum. Kendimi size çok yakın buluyorum' dedi.
40 MİLYON DOLARLIK AÇILIŞ

Ünlü işadamı İsmailov'un, dillere destan oteli Antalya'da yapmasının sebebi de Türklere olan sevgisi. Antalya'yı gezince burada otel açmaya karar verdiğini söyleyen ünlü işadamı otel için 1.4 milyar dolar harcadığını, tasarımına kadar herşeyiyle bizzat kendisinin ilgilendiğini dile getirdi. Mardan Palace Oteli'ni önceki gece görkemli bir törenle hizmete açan İsmailov, Türkiye'de Mardan'dan daha büyük bir otel daha yapacağı müjdesini de verdi.

SHARON BENİ AĞLATTI

Muhteşem açılışına dünyanın dört bir yanından ünlüleri davet eden ve iki gün boyunca onlara ev sahipliği yapan işadamı İsmailov, yıldızlarla aynı zamanda yakın arkadaş olduğunu belirtti ve şunları söyledi:

“Sharon'un açılışta yaptığı konuşmada Türkiye'yi çok sevdiğini ve tekrar çocuklarıyla Antalya'ya gelip otelimde kalmak istediğini söylemesi beni çok duygulandırdı, gözyaşlarıma zor hakim oldum. Onların Antalya'ya gelip Türkiye'yi övmeleri benim için en büyük armağan.”

TÜRKİYE'DE RAKİBİ YOK

Türkiye'de yatırımlarına devam edeceğini söyleyen İsmailov 'Aylık kira geliriniz 500 milyon dolar mı?' sorusuna ise cevap vermek istemedi. Milyarder işadamı Telman İsmailov'un Antalya'da yaptırdığı otelin Türkiye'de rakibi yok. Dünyadaki rakipleri ise Burj El Arap ile Sardunya'daki Kempinski.


Hayranlarıyla buluştular

Antalya'nın Kundu bölgesindeki Mardan Palace Oteli'nin açılışı için Antalya'ya gelen dünyaca ünlü sanatçılar, kentten ayrılmaya başladı. Akdeniz'in en lüks otellerinden biri olan Mardan Palace Oteli'nin önceki akşamki görkemli galasına katılan Paris Hilton, Mariah Carey, Monica Bellucci ve Richard Gere, sabah saatlerinde Antalya Havalimanı'na gelerek CIP Salonu'na girdi. Mardan Palace'nin ünlü konukları için CIP Salonu önünde geniş güvenlik önlemleri alındığı gözlendi.