Türk televizyonlarında da Türk dizi sektöründe de bu yıl bir ilk yaşanıyor. Yüksek reyting alan diziler final kararı aldı. Reyting yarışında zirvede yer alan 'İçerde' ve 'Anne' dizileri hakkında final kararından vazgeçilmedi.

Milliyet Gazetesi'nden Sinan Biçici 'Bu Sezon Finalleri Neden Başka' diye sordu ve yaşanan "ilk"in nedenlerini yazdı.

"Amerikan dizilerinin sezonu genelde 13 bölüm, Kore dizilerinin çoğunluğu toplam 13-16 olarak tasarlanıyor. Bizdeki reyting sisteminden dolayı dizi tutturmak çok zor olduğundan, proje tutarsa üç sezon yani 100 bölüm hedefleniyor. Uzatmak için de sürekli patinaj yapmak zorunda kalınıyor" diyen Sinan Biçici şöyle devam etti:

'İÇERDE' SEZON BAŞINDA AÇIKLADIĞI GİBİ...

"Bu sezon farklı bir durum yaşandı. Hâlâ yüksek reyting alan, izlenme potansiyeli taşıyan diziler final kararı aldı. 'İçerde' daha başlarken tek sezon olacağı söylendi. Açıkçası bu kadar iyi reyting alan bir diziyi kanal da yapımcı da bitirmek istemez diye düşündüm ama 'İçerde' kararını bozmadı."

"ANNE" DE FİNAL KARARINDAN VAZGEÇMEDİ...

"Dokuz bölümlük bir Japon uyarlaması olan 'Anne' sezonun en kaliteli işlerinden biri olarak başladı ve seyirciden de çok ilgi gördü" hatırlatması yapan Sinan Biçici, "Orijinal dizinin ilk dört bölümünün hikayesi birinci bölümde kullanılmıştı. O nedenle bir hikaye sıkıntısı çekiliyordu. Hep yüksek reytinglerle devam eden dizinin geçtiğimiz haftaki bölümü gün birincisi oldu.

İstense bir hal yolu bulunup önümüzdeki sezon da devam edebilirdi ama final kararından vazgeçmedi" ifadelerine yer verdi.

Sinan Biçici'nin yazısı şöyle devam etti:

CESUR VE GÜZEL VE HAYAT ŞARKISI DA "TADINDA BIRAKALIM" DEDİ...

"Cesur ve Güzel' Kıvanç Tatlıtuğ ve Tuba Büyüküstün gibi iki star ismi buluşturdu. Kaliteli bir kadroya sahipti. O da çok farklı yollara sapmadan öngördüğü finale yaklaştı. Önümüzdeki hafta ekrana veda edecek.

Kore uyarlaması olan 'Hayat Şarkısı' da ana hikayesinden sapıp bir aile dizisi olarak devam ettirilebilecek potansiyele sahipti. Sadık bir seyirci kitlesi kazanmasına rağmen tadında bırakmayı seçti.

Bir diziyi tasarlamak, hayata geçirmek aylarınızı alıyor. Üstelik 3-4 bölümde yayından kaldırılma riski de var. Buna rağmen tutmuş diziyi bitirme kararı almak, 'Tadında bırakalım' demek tebriği hak ediyor. Artık dünyaya açılan sektöre de bu yakışır. Bu projelere emeği geçen ve tadında bırakan herkese teşekkürler...