İstanbul'un fethini konu alan ve çekimleri üç yıl süren 'Fetih 1453'; 17 milyon dolarlık bütçesiyle, 'Türk sinemasının en pahalı filmi' olarak 17 Şubat'ta vizyona girecek. 

55 GÜNDE TAMAMLANDI 
Faruk Aksoy'un yönettiği dev projenin en çok para harcanan bölümü ise fetih sahneleri oldu. 12 milyon dolara mal olduğu açıklanan fetih çekimleri için Alibeyköy'de kurulan sette; 100 metre boyunda 8 metre genişliğinde surlar inşa edildi. Bu sahnelerde 5 bin figüran rol aldı. Gerçekliği yakalamak adına tekrar tekrar yapılan çekimlerde, figüranlar zor anlar yaşadı; sakatlananlar oldu. Fetih çekimleri sırasında sette beş ambulans ve 15 doktor hazır bulunduruldu ve filmin en uzun sahnesi olan bölüm 55 günde tamamlandı. 'Fetih 1453' için hazırlanan surlar, çekimlerden sonra yıkıldı. Filmin bütün görsel efektleri ise Meksika ve Amerika'da hazırlandı. 

25 BİN FİGÜRAN OYNADI
17 Şubat'ta, vizyona girecek olan 'Fetih 1453'; 160 dakikalık bir film oldu. Yapımcılığını Faruk Aksoy ve Ayşe Germen'in üstlendiği projenin fragmanları ise Aralık sonunda sinemalarda gösterilmeye başlanacak. Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Dilek Serbest, Recep Akdağ ve Cengiz Coşkun'un başrolleri paylaştığı filmde toplam 25 bin figüran oynadı. sabah