İrtibata geçilen Yasemin Erden Hint komandoların şuanda yanında olduğunu belirtti.

Hindistan tarihinin en büyük terör olaylarından birinin yaşandığı Mumbai'de teröristlere karşı başlatılan operasyonların son aşamasına geldiği kaydedildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan açıklamada Taj Mahal, Oberio Trident otelleri ile Nariman House olarak bilinen 3 ayrı noktada operasyonların sürdüğü kaydedildi.

Taj Mahal ve Nariman House'de yeni çatışma sesleri duyulduğu belirtilirken, Oberio Trident'te bazı rehinelerin öldürülmüş olmasından korkuluyor. Bu arada Oberio'da 1 teröristin öldürüldüğü doğrulandı. Özel harekat ekiplerinin girdiği Taj Mahal'de 2 ayrı patlama yaşandığı bildiriliyor, Nariman House'da ise 4. ve 5. katlar kontrol altına alındı.

Tac Mahal oteline giren komandoların bir odada 12-15 ceset bulduğu bildirildi.Komando birliğinin komutanı yaptığı basın toplantısında, "12-15 ceset bulduk" dedi, ancak ayrıntı vermedi.Komandoların, militanlara ait olduğunu tahmin ettikleri kimlik kartlarıyla mühimmat ve para da buldukları belirtildi.

Öte yandan rehinelerin kurtarılması için sürdürülen operasyonlardan başarılı sonuçlar da alınmaya devam ediyor. Oberio Trident Hotel'de rehin tutulan ve çoğunluğunu turistlerin oluşturduğu 40 kişi kurtarıldı.

Tahliye edilen pek çok havayolu çalışanının otelden bir otobüsle çıkarıldığı sırada üzerlerinde Lufthansa Havayolları ve Fransız Havayolları'na ait üniformalar bulunduğu gözlendi.Üzerindeki Lufthansa Havayolları üniformasının üstünde L. Laurence yazılı bir bayan havayolu görevlisi otelden çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada "Otelin içinde olanlar kesinlikle iyi değildi. Dışarıya çıktığımız için mutluyuz" diye konuştu.

Otelden kurtarılan gruptaki bazı kişilerin elinde, üzerinde Kanada bayrakları bulunan bagajlar olduğu görüldü. Grupta, aşçı kıyafetli bir erkek ile bir bebeğin de bulunduğu dikkati çekti.

Mumbai Emniyet Müdürü Hasan Gafur ise, kesin ölü sayısının belirlenmesinin zaman alacağını, bununla birlikte 130 kişinin öldüğünü doğrulayabileceğini kaydetti.