İstanbul Finans Zirvesi'nde konuşan Babacan, İstanbul ve Türkiye’nin finans merkezi olmaya başladığını bunun da bölgede iş yapmak isteyenler tarafından Türk pasaportlarına ilgiyi artırdığını söyledi. 
 
Babacan, "Artık gittikçe daha fazla sayıda finans kuruluşu buraya geliyor. Pasaportlara ciddi talep var. Ay yıldızlı pasaportlarla daha iyi iş yapıyoruz diyorlar. 2023’te İstanbul’un finans merkezleri arasında ilk ona girme çabasının mayası tutuyor" diye devam etti.  
 
İstanbul’un finans merkezi olması yolunda atılan adımların kendilerini hedefe yaklaştırdığını belirten Babacan, "Bir zamanlar kuşkuyla bakılıyordu. Ancak şimdi uluslararası finansçılar, bankalar İstanbul’a gelmek için yarışıyor" dedi.
 
Babacan, ABD’de mortgage balonun şiştiği ve sonrasında krize dönüştüğü dönemde, Türk bankacılık sektörü için oldukça ağır ve ciddi reformlar yaptıklarını, şimdi de bunun meyvelerini topladıklarını da dile getirdi.
 
PİŞMAN OLMAZSINIZ DEDİK
 
Babacan, "Mortgage krizinin en zirvesinde en ciddi reformları yaptık. Şikayet ediyorlardı. Ama biz kurallarımızı söyledik. Pişman olmazsınız dedik. Zaman bizi haklı çıkardı. Ülkemizde faaliyet gösteren uluslar arası bankalar, ABD ve Avrupa’da sorun yaşarken, Türkiye’de başarılı oldu. Seçime giderken bankacılık sektöründe adımlar attık" diye devam etti. 
 
PİYASA TÜRKİYE’NİN SİYASİ HAREKETLERİNİ FİYATLAMIYOR
 
Babacan, son dönemde uluslararası yatırımcıların Türkiye’nin siyasi ilişkilerini fiyatladığı yönündeki yorumlara karşı çıktı.
 
"Türkiye olarak bölgesel istikrar sorumluluğumuz var. Ama uluslararası hukukun gereğinin yapılması gerekir. İlkeli davranıyoruz. İç piyasadaki gelişmelerle, Türkiye’nin siyasi hareketleri arasında bir bağ görmüyorum. Biz kendi çabamızı ortaya koyuyoruz. Türk lirasındaki düşüş, diğer gelişmekte olan piyasalardaki harekete paralellik gösteriyor. ABD ve Avrupa’daki gelişmeler Türk piyasasını da etkiliyor" dedi.