Konuya el atan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) Başkanı Kaya Boztepe, “Türk öğrencilere ABD'de 21'inci yüzyılda köle muamelesi yapılıyor” dedi.

Türkiye'deki çeşitli şirketlere para ödeyerek ABD'ye çalışma ve gezme amacıyla gelen öğrenciler verilen iş bulma sözleri tutulmayınca sokakta kaldılar.

Konuyla ilgili olarak konuşan TADF Başkanı Kaya Boztepe şunları söyledi:

"Olay tam bir dram. Türkiye'deki aracı şirketler iş bulma vaadiyle Türk gençlerini buraya getirip ortada bırakıyorlar. Havaalanında karşılanması gereken öğrenciler karşılanmıyor, sokaklarda yatmak zorunda kalıyorlar. İş bulma vaatleri ise boş çıkıyor. Öğrenciler ellerine tutuşturulan adreslere ulaşınca 'burada iş yok' cevabını alıyorlar. Ben geçtiğimiz hafta Virginia eyaletinde tesadüfen "Work and Travel" programı kapsamında buraya gelen öğrencilerle tanıştım. Durumları içler acısıydı. iş bulmuş olanlar haftanın 7 günü, günde 16 saat asgari ücretin çok daha altında bir ücretle adeta Kunta Kinte gibi çalıştırılıyorlar. Türk öğrencilere ABD'de köle muamelesi yapılıyor. İş bulamayanlar ise sokakta. Bunlardan bir kısmını New York'a getirip iş ve ev bulduk. Ama bunların sayısına her geçen gün yenileri ekleniyor. Bu olaya bir çeki-düzen vermek gerekiyor."