Bir fikir ve kültür mektebi olan Ocağımız, Genel Merkezi ve şubeleri ile bir teşkilat ve ülkü birlikteliği içinde tarihî görevler ifa etmektedir” dedi.

Dün Aydın Türk Ocaklarını Genel Merkez yöneticileri Prof. Dr. Yusuf Sarınay, Prof. Dr. Çağatay Özdemir ve Kenan Palalı ile birlikte ziyaret eden Genel Başkan Prof. Dr. Mehmet Öz, Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran ve ocak mensupları ile bir araya geldi. Dr. Eyüp Doyuran tarafından Genel Başkan Öz’e fiziki şartlar, ocak çalışmaları, üniversite ve idari kadrolar ile olan ilişkiler, gençlik çalışmaları, programda yer alan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz 100 yılı geride bırakan Türk Ocakları’nın bir fikir ve kültür mektebi gibi faaliyetlerini sürdürdüğünü belirterek “Türk milletine mensup olma gurur ve şuuru içindeki Türk milliyetçileri için 100 yılını dolduran Türk Ocakları bir iftihar kaynağıdır. Bir fikir ve kültür mektebi olan Ocağımız, Genel Merkezi ve şubeleri ile bir teşkilat ve ülkü birlikteliği içinde tarihî görevler ifa etmektedir. Kurulduğu 1912 yılı itibariyle Türk milletinin makûs talihini değiştirmek için verilen mücadelenin merkezi olan Türk Ocakları Türk milleti için bir vicdan, bir şuur ve bir irade hareketi başlatmıştır. Bu hareket bugüne kadar kararlılık ve hassasiyetle sürdürülmüş olup bundan sonra da aynı kararlılık ve azimle devam edecektir” dedi.

“DEĞİŞEN DÜNYA ŞARTLARINDA TÜRK OCAKLARINA DAHA BÜYÜK GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Yeni bir yüzyıla girerken değişen dünya şartlarında Türk Ocaklarına daha büyük görevler düşüğünü belirten Prof. Dr. Öz, açıklamasında “Türk milliyetçileri Ocak çatısı altında tarihten ve milletin varlığından aldıkları şuur ve ilham ile Türk milletinin hizmetinde yarışmaktadır. Türk milliyetçilerinin kimseye bir borcu, kimseden bir beklentisi ve Allah’tan ve Türk milletinden başka dayanacağı yer yoktur. Küresel alanda Türklüğün yükseltilmesi mefkûresi bugünün ‘Kızıl Elma’sıdır. Bu mefkûre için Türk Ocakları sistemli ve disiplinli bir şekilde çalışmalar yürütmek zorundadır. Türk Ocakları milliyetçi düşünce geleneğinin gelişmesinde temel zemin olmuştur. Bundan sonra da olmaya devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

“ZİHİNLERİ KARIŞTIRMAK İSTEYEN İNTERNET MEDYASI DUYARLI OLMALIYIZ”
Özellikle internet medyası aracılığı ile zihinleri karıştıran gayri millî düşünce tarzları karşısında daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Prof. Dr. Mehmet Öz, “Bizim düşünce adamlarımız tarafından üretilen kaynakların Ocak teşkilatlarımız tarafından takip edilmesi ve kamuoyuna duyurulması gücümüzü artıracaktır. Bütün şubelerimiz, üyelerimiz ve gönüldaşlarımızla birlikte 21. Yüzyılda Türk medeniyetinin ihya ve inşa davasının öncüsü ve muharrik gücü olacağımıza yürekten inanıyorum” diye konuştu.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg