Kayseri'de Dadaloğlu Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan Baykal, buradaki konuşmasında herkesin kendine göre bir kimliği, boyu, soyu, sopu, aşireti olabileceğini söyledi.

BİRBİRİMİZE SAYGI GÖSTERECEĞİZ

Herkesin geldiği yerle, soyuyla, sopuyla, boyuyla, aşiretiyle, şerefiyle etnik kimliğiyle iftihar edebileceğini belirten Baykal, “Bizim etnik kimliğimiz Türk milli kimliği içinde herkesin yer almasına yönelik bir davettir, bir çağrıdır, bir el uzatmadır. Böyle bir anlayış için hep beraber olacağız. Hepimiz birbirimizi seveceğiz. Hepimiz birbirimize saygı göstereceğiz ama hepimiz Türk milletinin bir parçası olduğumuzu unutmayacağız. Hem etnik kimliğimiz hem de milli kimliğimiz, ikisi bir arada olacak. Bunun en güzel örneklerinden birisi de işte bugün bu toplantıda bir araya gelmiş siz Avşar kardeşlerimiz” diye konuştu.

Mantıyı sarımsaklı yedi

Kayseri İl Teşkilatı ile birlikte Altınsaray Otel'de öğle yemeği yiyen Baykal kendisine ikram edilen yöresel yemeklerin tadına baktı. Kayseri'ye has bir meyve olan Gilaboru suyundan içen Baykal, daha sonra Kayseri mantısını yedi. Kayseri mantısını sarımsaklı yemeyi tercih eden Baykal, kendisiyle birlikte gelen heyete seslenerek “Uçakla bizimle gelen arkadaşlar da sarımsaklı yoğurdu tercih etsin. Hatay'a da öyle gidelim” diyerek espri yaptı. - yenişafak