Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Türk milleti duygusaldır ve tepkisini ortaya koyar'' dedi.

Bağış, Meclis kulisinde, gazetecilerin, Fransa Meclisinde 1915 olaylarıyla ilgili Ermeni iddialarının inkarını suç sayan yasa teklifi hakkındaki sorularını yanıtladı. Teklifin, ''AB ilkelerine, Fransız Devrimi'nin ruhuna, akla aykırı'' olduğunu belirten Bağış, ''O nedenle, ben buna, akla ziyan bir tasarı diyorum'' dedi.

Türk milletinin duygusal olduğunu ifade eden Bağış, şöyle konuştu:

''Türk milleti duygusaldır ve tepkisini ortaya koyar. Yani hangi markete gideceğine, benzini nereden alacağına, bakkaldan hangi yoğurdu alacağına, hangi uçağa bineceğine karar verirken, bu konularda etkileneceğini geçmişte İtalya örneğinde gördük. Sokaklarda şarapları dökenler, ceketleri, kravatları yakanlar bu ülkenin insanlarıydı. Telkine ihtiyaç yok, bu millet kendi kararını kendisi verir.''

Bağış, ''Kaldırımlardan Fransız şarapları, kozmetikler akabilir mi diyorsunuz-'' sorusuna, ''Kozmetik, parfüm, kıyafet...Tabii bunu yaparken benim vatandaşım, bu ülkenin kendi insanının, kendi hammaddesini kullanarak bu ülkede üretim yapan ile bunu ithal eden arasındaki ayrımı yapacak kadar da zekidir. Bu ülkenin çiftçisinin sütünü alıp ondan yoğurt, peynir yapan, bu ülkenin insanıyla üretim gerçekleştiren ile bunu ithal eden arasındaki ayrımı da çok net yapar. Araba modelini seçerken de hangisinin yerli, hangisinin ithal olduğunu da bilir '' diye konuştu.