Raporu Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na gönderen Teşkilat, medyayı ilgilendiren yasalarda acil reforma gidilmesi için yardım teklifinde bulundu.

Avrupa, Orta Asya ve Kuzey Amerika’dan 56 ülkenin dahil olduğu AGİT, 2 Nisan tarihli raporunda, Türkiye’de hala 95 tutuklu gazeteci bulunduğu ve ifade özgürlüğüyle ilgili endişelerin olduğu bilgilerine yer verdi.

AGİT’in basın özgürlüğünden sorumlu temsilcisi Dunja Mijatovic, "Türkiye’de hapse giren gazetecilerin sayısının son bir yılda belirgin bir biçimde arttığına" dikkat çekti ve bu durumun “endişe verici” olduğunu belirtti.

Mijatovic, “Hapisteki gazetecilerin sayısı Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğüne ilişkin yasalar ve politikalar üzerine temel sorular ortaya çıkarıyor" dedi ve bu tutuklamaların otosansürü doğurmasından endişe ettiğini dile getirdi.

"RAPORU DAVUTOĞLU’NA YOLLADIK, YARDIM ÖNERDİK"

"Şu an hapiste olan gazeteciler serbest bırakılmalı” diyen Mijatovic, medyayı ilgilendiren yasalarda acil reforma gidilmesi çağrısında bulundu.

Temsilci, AGİT raporunu Dışişleri Bakanı Davutoğlu’na yolladıklarını ve gerekirse Teşkilat’ın yasal reformlarda yardımcı olabileceğini belirttiklerini, sözlerine ekledi.

AGİT’in raporunda, tutuklu gazetecilerin sayısının son bir yılda 57’den 95’e çıktığı ifade ediliyor.