Irak'ın kuzeyindeki Musul kentinde meydana gelen çeşitli olaylarda 1 kişi hayatını kaybederken, biri emniyet yetkilisi 15 kişi de yaralandı. Bölgede bulunan Türk şoförlerine yönelik bir saldırının gerçekleşmediği açıklandı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, başkent Bağdat'ın 340 kilometre kuzeyinde kalan Sünni Arap ağırlıklı Musul şehrinde dün gece ve bugün 4 ayrı saldırı olayı gerçekleştirildi. Musul Vali Yardımcısı Khasro Goran, Türk Tır konvoyuna yönelik herhangi bir saldırını gerçekleşmediğini belirtti. Buna göre kentin doğusunda bulunan Kadisiya bölgesinde meydana gelen ilk saldırıda 7 sivil yaralanırken, bölgede çok sayıda hasarın oluştuğu bildirildi. Polis Müdürü Salih el-Cuburi'inin verdiği bilgiye göre bombalı aracın geç saatlerde infilak etmesi sonucu 4 ev hasar görürken, aynı olayda o sırada evde bulunan 7 kişinin de yaralandığı belirtildi. Bazı görgü tanıkları ise ABD uçaklarının bölgeye ateş açtığını öne sürdü. Bir grup silahlı saldırgan ise gündüz saatlerinde aynı bölgede olayla ilgili inceleme yapan Irak polisine ateş açarken, saldırıda bir Irak polisi hayatını kaybetti, Ninova Polis sözcüsü Said Ahmed el-Cuburi ise yaralandı.

Yine kentin doğu yakasında kalan el-Derkezliya'da bugün polis devriyesini hedef alan bir saldırı gerçekleştirdiği kaydedilirken, olayda ölü ya da yaralı olup olmadığı henüz belirtilmedi.
Öte yandan, bugün Musul'da bir grup Türk şoförlerine yönelik TIR konvoyuna düzenlendi?i iddia edilen saldırı ile ilgili İHA'ya bilgi veren Musul Vali Yardımcısı Khasro Goran, olayın doğru olmadığını açıkladı. Türk konvoyuna yönelik böyle bir saldırının gerçekleşmediğini ifade eden Goran, gün içindeki saldırılarda ölen ya da yaralanan Türk uyruklu bir kişiye rastlanmadığını açıkladı. Ninova Emniyet Birliği Polis Şefi Abdülkerim el-Cabir de olayla ilgli iddiaların asılsız olduğunu vurguladı. Cabir, bölgede yabancı uyruklu bir unsura herhangi saldırının gerçekleşmediğini ifade etti.
 

iha