Pakistan, tarihinin en büyük sel felaketiyle mücadele ederken, Türk Kızılayı'nın ülkedeki faaliyetleri devam ediyor.

Türk Kızılayı Pakistan Delegasyon Başkanı Mustafa Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 6 bin 800 ton insani yardım malzemesinin Pakistan'a sevk edildiğini, bu malzemelerin 3 bin 500 tonunun ülkeye ulaştığını ve felaketzedelere dağıtıldığını, 3 bin 200 ton yardım malzemesinin hala yolda olduğunu ve 2085 Mevlana evi kurularak sel mağduru Pakistanlı ailelerin bu evlere yerleştirildiğini söyledi.

Türk Kızılayı'nın, sel felaketinin başladığı ilk günlerde Pakistan halkının yardımına koşan ilk uluslararası yardım örgütlerinden biri olduğunu belirten Yılmaz, 72'si Türk 150 kişilik personelle Pakistan'ın 6 merkezinde yardım çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Pakistan Kızılayı ile işbirliği içinde "acil dönem" faaliyetlerine devam ettiklerini söyleyen Yılmaz şunları kaydetti:

"Bütün imkanlarımızı seferber ederek, Pakistan halkına temel insani yardım malzemelerini ulaştırmaya çalışıyoruz. Türk Kızılayı olarak, 3. ayın tamamlanmasından sonra yeniden yapılandırma ve iyileştirme faaliyetlerine başlamayı planlıyoruz. Amacımız, faaliyet bölgelerimizde zor şartlar altında yaşayan Pakistanlı kardeşlerimizin bir an önce yaralarının sarmak ve hayatın normale dönmesine katkı sağlamaktır."

Yılmaz, Türkiye'den hafta başında yola çıkan 3 bin kişilik kamp konteyner grubunun 2 Ekimde Pakistan'a ulaşacağını ve en kısa zamanda iki ayrı Türk mahallesi kurarak dul ve yetim sel mağdurlarını bu mahallelere yerleştireceklerini belirtti.

Türk Kızılayı, 2005 Pakistan depremininden sonra başkent İslamabad'da inşa edip Pakistan Kızılayı'na teslim ettiği Afet Yönetim Merkezinden çalışmaların koordinasyonunu yürütüyor. Kızılay'ın, ayrıca batıdaki Beluçistan eyaletinin başkenti Ketta'da bir lojistik merkezi bulunuyor.