AYDINPOST HABER SERVİSİ/ FATİH YENGİ Yapılan etkinliğe Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Yıldız Saray,  Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Çağdaş Yaşam Derneği, Efeler Kent Konseyi Kadın Meclisi, Sivil Toplum Kuruluşları ve halk katıldı.

Kadına yönelik şiddeti kınamak ve topluma sesini duyurmak isteyen Türk Kadınlar Birliği ile birlikte halk dahilinde imza kampanyası ve dilek ağacına yazı yazma etkinliği düzenlendi.

Türk Kadınlar Birliği 2. Başkanı Yıldız Saray, “Kadınlarımıza yapılan şiddetleri dikkat çekmek için turuncu etkinlikler düzenledik. Türk Kadınlar Birliği olarak bizde bu konuya sevgi, saygı, barış ve hoşgörü temalarını işleyerek yaklaşmanın daha olumlu sonuç vereceğini ve daha dikkat çekeceğini düşündük. Kadınlar, çocuklar ve her canlıya yapılan her türlü şiddete karşıyız ve kınıyoruz. Somut adımlar atılmasını istiyoruz. Özgürlük, eşitlik, sevgi ve barışın egemen olduğu kadın ve erkeğin el ele yürüyeceği bir dünya istiyoruz" dedi.

Başkan Saray’ın konuşmasının ardından Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan Kadına şiddet konusuyla ilgili açıklama yaptı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Kadına yönelik şiddet deyince akla ilk fiziksel müdahale geliyor. Ancak kadına karşı muamele içinde insan ticareti, kölelik, cinsel istismar, küçük yaşta evlilik ve benzeri konularında yer aldığı görülmektedir. Dünyada her üç kadından biri, ülkemizde ise her dört kadından biri şiddete maruz kalmaktadır. Bizler ‘cennet anaların ayağı altındadır’ kültüründen geliyoruz. Ana da bir kadındır. Kadınımıza veya erkeklere hiçbir ayrım yapmadan bütün insanlara karşı şiddetten uzak ve sevgiyle yaklaşılan bir toplum yapısı yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

 

img_9953.jpgimg_9944.jpg