ABD"nin New York kentinde, Brooklyn semtindeki evinin önündeki otoparka dün sabaha karşı Mercedes marka arabasını park ettikten sonra, henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından saldırıya uğrayan 32 yaşındaki genç Türk işadamı Gökçe Kürkçü, boyun ve göğsüne aldığı bıçak darbeleri ile kanlar içersinde yere yığıldı. Sürünerek evinin kapısına gelmeyi başaran Kürkçü, bir süre kapı zilini çaldı. Aldığı darbelerle ağır yaralanan Kürkçü kaldırıldığı Coney Island Hastanesinde can verdi. Cinayeti araştıran New York Emniyet Müdürlüğü (NYPD) dedektifleri, inayetin işlenme biçiminin, göz önüne alındığında Kürkçü"nün bir intikam cinayetine kurban gitmiş olma olasılığına karşı cinayetin çok yönlü olarak araştırıldığını söylediler. New York Emniyet Müdürü Raymand Kelly, Kürkçü"nün cep telefonu ve cüzdanının alınmadığını belirterek, genç Türk işadamının feci bir cinayete kurban gitmesini çok yönlü araştırdıklarını, cinayetle ilgili henüz bir tutuklamanın olmadığını söyledi.

-FİLİPİNLİ EŞİ VE TÜRK SEVGİLİSİNİN İFADESİ ALINDI-

10 yıldır ABD"de yaşayan Kürkçü"nün 7 yerinden bıçaklanarak öldürülmesi üzerine New York Emniyet Müdürlüğü cinayet masası dedektifleri geniş çapta bir soruşturma başlattı. Kürkçü"nün Brooklyn"deki evinin önünde arama yapan cinayet masası dedektifleri ve olay yeri inceleme ekipleri olay yerinde bir beysbol sopası ile bir beysbol şapkası buldu. Cinayetin işlendiği saatin sabaha karşı olması nedeniyle olayla ilgili polisin elinde her hangi bir görgü tanığının olmadığı öğrenildi. Kürkçü"nün bir yaşındaki kızı Melisa"nın annesi eşi ile bir süredir şiddetli geçimsizlik içerisinde olduğu ve Cennen ismindeki Türk sevgilisi ile bir uzun bir süredir ilişkisi olduğu iddia edildi. Kürkçü"nün Türk sevgilisiyle olan aşk ilişkisini Filipinli eşinin bildiği ve çiftin boşanmak üzere olduğu öğrenildi. Polis, Kürkçü"nün cinayete kurban gitmesinin ardından Filipinli eşi ve adının Cennet olduğu öğrenilen Türk sevgilisinin ifadelerinin alındığı öğrenildi.

-SEAPORT"UN TÜRK ESNAFI ÜZGÜN-

Daha önce Virginia eyaletinde bir süre yaşayan, son iki yıldır New York"un turistik limanı South Street Seaport"da bulunan alışveriş merkezindeki hediyelik eşya mağazaları bulunan genç işadamının feci şekilde işlenen esrarengiz bir cinayete kurban gitmesi Kürkçü"nün iş yaptığı Seaport alışveriş merkezinde derin üzüntü yarattı.

Feci cinayeti New York Emniyet Müdürlüğüne bağlı cinayet masası dedektiflerinin cinayetle ilgili soruşturma yapmak üzere iş merkezine gelmesiyle öğrenen, aynı alış veriş merkezindeki çok sayıdaki iş yeri sahibi ve çalışan Türkler, Kürkçü"nün oldukça sakin bir kişiliği olduğunu ve çevresinde çok sevildiğini belirterek acımasızca bir cinayete kurban gitmesini nedenini anlayamadıklarını söylediler.

ANKA muhabirinin konuyla ilgili çeşitli sorularını New York Polisine verdiği ifadenin ardından yanıtlayan Kürkçü"nün yakın arkadaşı Özlem Şendağ da “Gökçe, çevresinde çok sevilen bir insandı. Herkese yardım ederdi, hiç kimseye de ayrıca tek kuruş bir borcu yoktu. Bazı ailevi sorunları vardı ancak Filipinli eşinin hiç bir ekonomik sorunu yoktu, onu hoş tutuyor sadece 1 yaşındaki kızına çok iyi bakmasının istiyordu. Hepimiz olayın şokunu yaşıyoruz, Gökçe"nin ölümüne inanmıyoruz. Bu şekildi öldürülmesi çok korkunç” diye konuştu.