Türk İş üyeleri geçen hafta da 80 il"de AKP il binaları önünde basın açıklamaları yapmış, Ankara"da ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde toplanıp AKP Genel Merkezi"ne yürümüştü.

Hükümet, kamuda çalışan işçilerin ücretlerine birinci yılın ilk altı ayında yüzde 3, ikinci altı ayında yüzde 4, ikinci yıl ise her iki altı ay için de yüzde 2.5 oranında artış teklif etti.

Türk İş ise, ücret artışında 2008 yılının yüzde 10.4"lük enflasyon oranının esas alınmasını istiyor.

-GREVLER KAPIDA-

Taleplerinin yerine gelmemesi halinde Türk İş kamu işyerlerinde ardı ardına grevler başlatacak. Şu anda kamu işyerlerinde yaklaşık 90 bin işçiyi kapsayan grev kararları alınmış durumda. Bu kararlar 60 gün içinde uygulamaya geçirilebiliyor. Grev kararı almış sendikalar arasında Basın İş, Türk Metal ve Tez Koop Sendikaları da bulunuyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk İş"in taleplerine sıcak bakmıyor. Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bu talepleri reddederek, “Buyursunlar greve gitsinler” tepkisini göstermişti. Bu tepkiye Türk İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, “Eğer bu bir restse biz de resti görürüz. Sadece hakkımızı istiyoruz. Almak için de eylemse eylem, grevse grev” karşılığını verdi.

DİSK, Hak İş, KESK gibi kuruluşlar da Türk İş'i destekliyorlar.