KUZEY Irak'taki bölgesel Kürt yönetimi, Kürt lider Mesut Barzani'nin terör örgütü PKK'nın ele başlarından Murat Karayılan ve Cemil Bayık ile birlikte uçakla Türkiye'deki İncirlik üssü üzerinden İtalya'ya gittiğini yazan İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Sadık Kahraman'ı sınır dışı etme kararı aldı.

Bir süreden bu yana Kuzey Irak dışında olduğu belirtilen ancak nerede olduğu açıklanmayan Kürt lider Barzani'nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi'nin (IKDP) Dış İlişkiler Sorumlusu Sefin Dizai, asılsız olarak nitelendirdiği haberi yazan İHA muhabiriyle görüştüğünü söyledi. Dızai, "Bu haber, habercilik kuralları dışında, iftiraya varan bir nitelik taşıyor. Hassas bir dönemde gerginliğe neden olduğu için Kahraman'ın sınır dışı edilmesine karar verildi. Bu karar muhabirin bağlı olduğu ajansı değil, haberi yazan muhabiri hedef alıyor. Alınan sınır dışı kararı Erbil'deki güvenlik güçleri tarafından gazeteci Sadık Kahraman'a iletildi, kısa sürede Türkiye'ye dönecek" dedi.

Sınır dışı edilmesine karar verilen Sadık Kahraman kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine Kuzey Irak'taki güvenlik güçlerinin eşliğinde kendi araçları ile sınırda doğru gittiklerini söyledi. Kahraman kendisine karşı zor kullanılmadığını söyledi. Sefin Dızai ile dün akşam saatlerinde görüştüğünü belirten Kahraman, kendisinden haber kaynağının açıklamasının istediğini, ancak, bunu kabul etmediğini bildirdi. İHA muhabiri Sadık Kahraman, Dızai ile görüşmesinin ardından yerel saatle 20.00 sıralarında görevlilerinin kendisini Erbil'deki bürosundan alarak, Emniyet birimine götürüp sorguladığını, daha sonra gece yarısına memurların gelip kendisine sınırdışı kararını aktardığını belirtti. Kahraman, kendisinden haberiyle ilgili tekzip yazılmasını istendiğini, ancak haberinin sonuna kadar arkasında olduğunu sözlerine ekledi.