Haiti'de mucize kurtuluşlara dün bir yenisi daha eklendi. AKUT, depremden on gün sonra genç bir kadını enkazdan çıkardı. Bununla birlikte Türk ekiplerinin kurtardığı kişi sayısı 6 oldu
Haiti'de onbinlerce can alan depremin üzerinden 9 gün geçti ama hâlâ mucize eseri kurtulanların haberleri gelmeye devam ediyor. Türk kurtarma ekiplerinin başarılarına dün bir yenisi daha eklendi. Fransız meslektaşlarıyla ortak çalışan AKUT, depremden yaklaşık 10 gün sonra 24 yaşında bir genç kadını enkazdan çıkardı. Böylece Türk ekiplerin kurtardığı hayat sayısı 6'ya yükselmiş oldu. Harabelerin içinden başka mucize haberleri de gelmeye devam ediyor. Fransa yardım vakfı doktorları, enkazdan 11 yaşındaki bir kız çocuğunu kurtardı. Kızın annesinin Birleşmiş Milletler'de temizlik işçisi olduğu ve bir oğlunun depremde yaşamını yitirdiği kaydedildi. İslam Konferansı Teşkilatı (İKT) Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ise Müslüman ülkelere, Haiti'ye yardım etmeleri çağrısında bulundu.

CHAVEZ - ABD KAVGASI
Öte yandan Venezüella ile ABD arasındaki işgal tartışması ise büyüyor. Venezüella ile Bolivya, 12 Ocak'taki depremin ardından ülkeye ABD askerlerinin yığınak yapmasını ağır dille eleştirdi. Venezüella Devlet Başkanı Hugo Chavez, ABD'yi suçlayarak, "Amerikan imparatorluğu, cesetler ve halkın gözyaşları üzerinden Haiti'yi kuşatıyor. Havaalanından başladılar. Haiti'nin Devlet Başkanlığı yıkıntılarına girmek isterseniz, orada Amerikan donanma askerlerini bulabilirsiniz. Amerikalılar, BM ya da Amerikan Devletler Topluluğu'na danışma gereği bile duymadı" şeklinde sert bir açıklama yaptı. Chavez'in müttefiki Bolivya Devlet Başkanı Evo Morales de BM'yi Haiti'deki Amerikan varlığını reddetmek üzere acil toplantıya çağırdı ve ABD'nin yaklaşımını "Kabul edilemez" olarak niteledi. Bu eleştiriler sürerken ABD ise Haiti'ye 4 bin asker daha göndereceğini açıkladı. Körfez ve Güney Asya'ya gönderilmeyi bekleyen donanma askerlerinin güvenliği sağlamak ve yardım dağıtmak amacıyla ülkeye gideceği kaydedildi. Ülkede halen 12 bin ABD askeri bulunuyor. ABD'nin terör zanlılarını tuttuğu ve kapatması yönünde baskı gördüğü Guantanamo üssünü de olası bir Haitili göçmen akınına karşı hazırladığı kaydedildi. Üsten sorumlu Tuğamiral Thomas Copeman, muhtemel bir mülteci akını ihtimaline karşı 100 çadır kurduklarını belirtti.

BİRİ HAYATA YENİ BAŞLADI DİĞERİ GERİ DÖNDÜ
Onbinlerce insan öldü Haiti depreminde... Taş taş üstünde kalmadı. Ancak 4 gün önce dünyaya gelen bu sevimli bebek minik parmaklarıyla sadece o ele değil yaşamın kendisine de tutunuyor adeta. Tıpkı 19 Ocak günü kurtarılan küçük deprem mağduru gibi.