Yenimahalle 23 Nisan Parkı batısındaki 2 katlı binaya taşınan Türk Eğitim-Sen Nazilli Şubesi Nazilli Belediyesi Mehter Takımı gösterileri eşliğinde açıldı. Açılışa Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Türk Eğitim Sen Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, Türk Eğitim-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli ve çok sayıda sendika üyesi öğretmen katıldı. Akşam saatlerinde yapılan açılışın ardından hep birlikte akşam yemeği yiyen öğretmenler ve eşleri gecede atama bekleyen Müzik Öğretmenleri Sinan Dereli ve Ahmet Ateş’in müzikleri eşliğinde eğlendiler. 24 Kasım öğretmenler günü de kutlandığı gecede emekli olan öğretmenlere ve sendikaya emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi.
“ADAM GİBİ ADAMLARIN SENDİKASIYIZ”
Gecede konuşan Türk Eğitim Sen Genel Dış İlişkiler ve Basın Sekreteri ve Genel Başkan Yardımcısı Sami Özdemir, “Türkiye’de ilk kurulan sendika bizim sendikamızdır. Ayrıca Türkiye’deki sendikacılığı da öğreten biziz. Türk Eğitim Sen’li olmak bir ayrıcalıktır. 9 yıllık süre içerisinde Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünü savunan, milli değerleri benimsemiş, muhafazakar yapıya ve düşünceye sahip insanlar, bu sendikanın içerisinde olduğu için zaman zaman bölücülük ve ırkçılıkla suçlandılar. Biz Türkiye’deki öğretmenlerin emniyet supabıyız. Türkiye’nin milli birlik ve beraberliği doğrultusunda, eğitimin kalitesi noktasında mücadelemizi verirken üzerimize gelen baskı ve zulüm karşısında adam gibi durduk. Bu nedenle Türk Eğitim Sen, adam gibi adamların sendikasıdır” dedi.
“EĞİTİMCİ OLMAK ZORDUR”
Tüm öğretmenlerin ve kendinin öğretmenler gününü kutlayarak konuşmasına başlayan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık; “Öğretmen olmak çok farklı bir duygu. Her şey olabilirsiniz Belediye Başkanı, Milletvekili olabilirsiniz ama eğitimci olmak çok zor. Allah bize nasip etti ve 10 yıl bir öğretmenlik dönemim oldu. Nazilli olsun Türkiye’nin çeşitli yerlerinde olsun kendi öğrencinizi gördüğünüzde ve onun iyi bir yerlere geldiğini gördüğünüzde eğitimci olmanın önemi ve mutluluğu anlaşılıyor. Eğitimcilerimizin ve çocuklarımızın çektiği sıkıntıları çok yakından ve iyi biliyorum. Bu sorunları bildiğim için Belediye olarak eğitime elimizden gelen desteği veriyorum. Atatürk’ün emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletine sahip çıkacak çocuklar bizim çocuklarımızdır. Bizim çocuklarımıza hizmet etmek de bizim boynumuzun borcu diye düşünüyorum. Bizim asıl teşekkür etmemiz gereken kişiler siz öğretmenlerimizsiniz. Çünkü sizler geleceğimizin teminatı olan bu çocukları eğitiyorsunuz. Geçtiğimiz 2010 yılında okullara yaklaşık 1 Trilyon TL harcadık, bu yıl sadece 2 okul için verdiğimiz para 2,5 Milyon TL. Bu rakamlar gerçekten çok ciddi paralar. Çocuklarımız gerçekten her şeyin en güzeline layık. Onlar için elimden geleni yapacağım” dedi.
“YÜREĞİ YETENLER BİZİMLE”
Gönülleri Türkiye için çarpan insanlar olarak bir araya geldiklerini ifade eden Türk Eğitim-Sen Nazilli Temsilcisi Olgun Ergün; “Bugün burada her şeyden önce vatan diyebilen, bugün burada eğitim camiasının en kaliteli, markası biziz diyen insanlar bir araya geldi. Bizler Türk Eğitim-Sen üyeleriyiz. Türkiye’nin en büyük Konfederasyonunun bir sendikasıyız. Öncelikle buradaki arkadaşlarımın tümünü Türk Eğitim-Sen üyesi olmakla şereflendikleri için özellikle kutluyorum. Bizler gerçekten eğitimi bilen insanlarız. Aynı zamanda eğitimcinin değerini bilen bir sendikayız. Eğitimin ne olduğunu, eğitimcilerin nasıl olması gerektiğini, eğitimcinin sosyal, kültürel ve ekonomik haklarının geliştirilmesi noktasında neler yapıldığını Türkiye’ye biz öğrettik, öğretmeye de devam edeceğiz. Bizler yorulmak bilmeyen insanlarız. Dün bizim içimizden çıkıp, bizden daha büyük hale gelmiş sendikalar var. Bu sendikaların üzerimizde oluşturduğu baskılar var. Bugün biz sadece sendikal baskıyla değil, aynı zamanda üst idarecilerimizden aldıkları yetkilerle kendilerini yetkilendiren, kendilerini bu yetkilerin sahibi sanan insanlarla karşı karşıyayız. her şeye rağmen Türk Eğitim-Sen’li olmak Türk Eğitim-Sen’de kalmak ve Türk Eğitim-Sen’le yaşayarak mücadele etmek için buradayız. Öncelikle Türk Eğitim-Sen üyesi olduğunuz için siz öğretmenlerimizi kutluyorum. Bugün yüreği yetenler bizimle, yüreği yetmeyenler aramızdan ayrıldı ve Allah onlara şifa versin, onlara yapabileceğimiz bir şey yok” şeklinde konuştu.