Güney Kıbrıs’ta geçen Pazar günü gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde özel olarak kurulan seçim merkezlerinde oy kullanan bin 869 Kıbrıslı Türk’ün, Kıbrıslı Türk adayların yanı sıra AKEL’e de oy verdiği, iki kişinin de Rum milliyetçisi Ulusal Halk Cephesi (ELAM)’ne 4 kişinin de hayvan haklarını savunmak amacıyla kurulan Hayvan Partisine oy verdiği ortaya çıktı.

EOKA'NIN DEVAMI

Güney Kıbrıs’ta geçen Pazar günü gerçekleştirilen Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Kıbrıslı Türklerden AKEL’e 368, DİSİ’ye 6, EDEK’ye 4, Vatandaşlar İttifakı’na 3, DİKO’ya 2, ırkçı ELAM partisine 2, Hayvan Partisine de 4 oy çıktı. 1974 öncesinde Türkleri katleden EOKA'nın devamı olduklarını söyleyen ELAM Partisine oy çıkması Kıbrıslı Türkler arasında şaşkınlık yarattı. Öte yandan AP seçimlerine aday olarak katılan Kıbrıslı Türklerden bağımsız Şener Levent’in toplamda 2 bin 718 oy ile birinci, Drasi/Eylem bileşimine katılan Deniz Birinci’nin bin 346, Alev Necdet’in de 774 oy aldığı öğrenildi.

KKTC'nin eski cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, konferans vermek üzere gittiği Rum Kesimi'nde geçtiğimiz ay aşırı sağcı Elam örgütünün işaret fişeği ve yumurtalı saldırısına uğramıştı.Talat saldırıdan yara almadan kurtulmuştu.