Aşırı milliyetçi görüşleri ile tanınan Selanik Metropoliti Anthimos, Ayios Dimitrios kilisesinde yönettiği pazar ayininde sonra vaazında, Ortodoks Yunanlıları Türk dizileri gösterildiğinde televizyonlarını kapatmaya çağırdı.

Anthimos “Affetmek büyüklüktür. Ancak, Türk dizilerini yayınlayan Yunan televizyon kanallarının yetkililerini affedebilir miyiz? Bilmiyorum” dedi.

Vaazını “Eğer komşularımız tavır değiştirir ve Patrikhane aleyhinde yaptıklarına son verirlerse biz de tutumuzu yeniden değerlendiririz. Ancak, her şeyin ticarileştirilmesi uğruna boyun eğemeyiz. Türk dizileri milli vicdanımızı tahrik ediyor. Türk dizilerini seyretmeyin” diye sürdüren Anthimos, kendisinin de bir süre öncesine kadar Türk dizilerini izlediğini, şimdilerde ise bu diziler gösterildiğinde televizyonu kapattığını söyledi.

Yunanistan’da “Asi” ve “Sıla” gibi Türk dizileri reyting rekorları kırıyor. Son günlerde, internetteki milliyetçi-ırkçı site ve bloglarda Türk dizileri aleyhinde bir kampanya dikkat çekiyor. Türk dizilerinin arkasında, Türkiye’nin yayılmacı emelleri bulunduğu gibi iddialar ortaya atılıyor. Kayseri’de çocuğunu önünde sokak ortasında karısını döven A.B.’nin fotoğrafları da bu kampanyada “kanıt” olarak kullanıldı. Fotoğraflara “Dizilerdeki aşklara ve insani duygulara inanmayın. Gerçek Türkler bunlar” diye altyazı yazıldı. (hürriyet- Yorgo KIRBAKİ)