Karaman İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan programda etkinliklerin işleyişi ve içeriği ele alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız başkanlığında yapılan toplantıda Türk Dil Bayramı Etkinlikleri'nin 26 Mart'ta 'Öğrencilerden Öğrencilere Mektup Projesi'yle başlayacağı belirtildi. 10-14 Mayıs'ı kapsayan taslak programda kutlamalar 10 Mayıs Perşembe günü saat 09.30'da Ankara Tren Garı'nda düzenlenecek basın toplantısının ardından Türkçe Treni'nin Karaman'a uğurlanmasıyla başlayacak. Geçen yıl Bilecik ve Eskişehir'e uğrayan Türkçe Treni'nin bu yıl Kırıkkale, Kayseri ve Niğde'ye uğrayacağı ve buralarda değişik etkinliklerin yapılacağı ifade edildi.

Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Baldız, bu illerdeki programlardan sonra trenin 11 Mayıs Cuma günü Karaman Gar'ında karşılanacağını söyledi.

Baldız, 14 Mayıs'a kadar devam edecek etkinliklerin Karaman'da Aktekke Kent Meydanı'nda Yazarlar Birliği ile şiir dinletisi başlayacağını, ardından Gençliğin Türkçe Kurultayı'nın ilk oturumunun yapılacağını söyledi. Aynı tarihlerde Ankara Karamanlılar Derneği'nin kurduğu Türk Sanat Müziği Korosu'nun konseri olacağını dile getiren Baldız, 13 Mayıs Pazar günü ise kutlamaların, üniversite öğrencileri ve protokol üyelerinin çelenk koymasıyla başlayacağını kaydetti. Baldız, aynı gün Ali Çolak, Ömer Lekesiz, İbrahim Demirci'nin konuşmacı olarak katılacağı 'Türk Dili Paneli' ve akşam da 'Türk Dili Ödül Töreni' ve halk konseri olacağını ifade etti.

Ankara'da Türkçe Treni'nin uğurlanması ve basın toplantısına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başta olmak üzere çok sayıda bakanın da davet edileceği öğrenildi. Kutlama komitesinin bundan sonraki toplantısının 22 Mart Perşembe günü yapılmasına karar verildi.