THY'nin kabin görevlisi Barış Yorulmaz ile eşi, döviz bürosunda sıra beklerken, önlerindeki kişi 400 euro çalarak kaçtı.

Sabah Gazetesi'nde Nurdeniz Erken imzası ile yeralan habere göre, hırsızlık suçlamasıyla tutuklanan çift, 13 Ağustos'tan beri cezaevinde THY'de kabin görevlisi olarak görev yapan Barış Yorulmaz ve eşi Nilgün Yorulmaz'ın tatilleri, "hırsızlık" suçlamasıyla tutuklanınca kâbusa dönüştü. Hırvatistan'ın Dubrovnik kentindeki tatillerinin ilk günü döviz bozdurmak için bir döviz bürosuna giren çift, kuyrukta beklemeye başladı. Bu sırada önlerindeki adam yaklaşık 400 euro çalarak kayıplara karıştı. Kamera görüntülerini inceleyen polis, önlerindeki adamla konuşan çifti hırsızla işbirliği yaptıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.


GÖRGÜ TANIKLARI İHBAR ETTİ
Aynı gün bir başka döviz bürosunda gerçekleşen soygun sırasında da Yorulmaz çiftinin yer aldığını iddia eden görgü tanıkları çıkınca, genç çift 13 Ağustos'ta tutuklanarak cezaevine konuldu. Kardeşi ve eşine sadece 2 kez telefonla ulaşabildiğini anlatan Nilgün Yorulmaz'ın ablası Nilüfer Oğuz, "Hırsızla aynı karede yer almaktan başka hiçbir suçu olmayan kardeşim ve eşini kameraya yansıyan şüpheli hareketler yaptıkları gerekçesiyle tutuklamışlar" diye konuştu. Gerçek hırsızın bulunamadığını, kardeşinin günlerdir yok yere tutuklu olduğunu öne süren Oğuz, Türk Konsolosluğu'nun da kendilerine yardım etmediğini iddia etti. / milliyet