Programa Türk Büro Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Türk Büro-Sen Aydın şube Başkanı Mehmet Kamil Taşkır, Aydın Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Karaca ve Türk Büro-Sen’in çok sayıda sendika üyesi katıldı.

TÜRK BÜRO-SEN ONURLU DİK DURŞ MÜCADELESİ VERİYOR

Açılış konuşmasını yapan Türk Büro-Sen Aydın İl Başkanı Mehmet Kamil Taşkır önce ülkemiz düsturuyla yola çıkan sendikacılık anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek “Türkiye Kamu-Sen ve ona bağlı Türk Büro Sendikası olarak hep birlikte bir mücadeleye göğüs geriyoruz. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen onurlu dik duruşun mücadelesini veriyor. Yandaş, yalaka ve teröre kurban olmuş bazı sendikalara karşı bugün onurlu bir duruş sergilemekte” diye konuştu.

TERÖRE DESTEK VEREN SENDİKALAR VAR

Bazı sendikalar sendikacılık yerine her şeyi yapmakta. Bu sendikaları isim isim herkes biliyor. Elimde Büro Memur- Sen’e ait bir tanıtım var. Sözde bu ülkede teröre karşıyız diyen bu sendikalar aslında teröre destek veriyor. Bu tanıtım da Kürtçe “édi bese” yazıyor. Yani “yeter artık” diyor. Bu yeter artık kelimesini ne için kullanıyorlar? Bir diğer sendika var ki terör örgütlerinin emir ve komutasında hareket etmekte. İzmir Adliyesi saldırısında Büro Emekçileri Sendikası’nın İzmir şube başkanının bu işe dâhil olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı” diye konuştu. Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli şiir okuyarak başladığı konuşmasında kahraman olmanın kolay olmadığını vurgulayarak “Günümüzde sürekli kahramanları görüyoruz kimi Suriye’de kimi Irak’ta kimisi de İzmir deki olaydaki gibi kahramanca ileri atılıyor. Kahramanlık herkesin ezilip büzüldüğü bu dönemde korkmayan, ürkmeyen, eğilmeden dik durabilmektir. Aynı burada sizin yaptığınız gibi” dedi.

ADALETE HASRET KALDIK

Türk Büro- Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş Türkiye’nin çok sıkıntılı dönemlerden geçtiğini kaydederek AK Parti iktidarını eleştirdi. Yokuş “14 yılı aşkın bir süredir tek başına bir iktidar ülkemizi yönetiyor. 14 yıl boyunca adalete hasret kalan kamu çalışanları olduk. Sonra ne oldu 15 Temmuz ihaneti mukadder oldu. Ve şimdi bunun bedelini Türk milleti ödüyor. Sen ey iktidar sahipleri rahat uyuyabiliyor musunuz? Birileri bu ülkede çıkmalı kral çıplak demeli. Siz bunca yıl ne yaptınız?” şeklinde konuştu.

HESAP SORACAĞIZ

Sayın Cumhurbaşkanı, Türkiye’yi bu hale siz getirdiniz.  Rahat uyuyabiliyor musunuz? FETÖ beni aldattı, Allah affetsin, kul affetsin demekle bu işten kurtulamazsınız. Affetmeyiz. Affetmediğimiz gibi hesap soracağız. FETÖ operasyonunu adam gibi yapın at izi ile it izini karıştırmayın. Bu FETÖ çetesiyle 12 yıl boyunca beraberdiniz. Beraber ıslandınız.  FETÖ’yü başka yerde arama, içinizde ara, kanında ara! Bir de kalkıp AK Parti’de FETÖ’cü yok diyorlar. 12 yıl boyunca aynı yatakta yattınız, beraber yediniz içtiniz, AKP’nin yarısı FETÖ’cü, neden onlara dokunmuyorsunuz?”