ADANA'da, bir evin penceresinde asılı olan Türk Bayrağı'na kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce molotof kokteylli saldırı düzenlendi.
Adana Barbaros Mahallesi, Barbaros Caddesi'nde meydana gelen olay, bugün saat 23.30 sıralarında, kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gerçekleştirildi. Yaklaşık 6 aydan beri evinin penceresinde Türk Bayrağı asılı olan Ali Zeytuncu'nun evine, yatmaya hazırlandığı sırada molotof kokteyli atıldı. Pencere demirlerine isabet ederek parçalanan molotof kokteyli, asılı olan Türk Bayrağını tutuşturdu. Bayrak alev alıp yanmaya başlarken, saldırganlar da karanlıktan yararlanarak olay yerinden kaçtı.
Patlamanın ardından yükselen alevlerin eve sıçramasını önlemeye çalışan ev sahibi Ali Zeytuncu yangını söndürdükten sonra durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede şüpheli gördüğü şahıslarla ilgili kontrolleri başlattı. Saldırının kendilerini yıldırmayacağını belirten Ali Zeytuncu, “Onlar 1 yakar, ben 5 asarım. Vatanımızı, bayrağımızı sevmemizi engelmeyemezler” diyerek saldırıya olan tepkisini ifade etti.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

DHA