Çankaya Köşkü'nde basına kapalı gerçekleşen kabul, yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü.

Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve Şerafettin Elçi, Meclis'teki boykot kriziyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Köşk'teki görüşmenin ardından Ahmet Türk, Cumhurbaşkanı'nın kendilerine pozitif enerji verdiğini söyledi. İşte Türk'ün açıklamaları:

Çözüm yerinin parlamento olduğuna inandığımız için seçimlere katıldık. Hep tehditler ve düşüncelerimizin önemsenmediğini gördüğümüz bir mantıkla karşı karşıya kaldık. Bu sancılı sürecin atlatılması için bu dönemi bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Yaklaşım bu sürecin önünü tıkıyor. Yapılan haksızlıklara karşı parlamentoya katılmayacağımıza beyan ettik.Yeterli bir adım atılmadıkça bu durum sürecek. Cumhurbaşkanımız bize pozitif bir enerji verdi. Krizin aşılması için olumlu adımlar atacağına inanıyoruz

 

Sorunun çözümünü sağlayacak inandırıcı bir çalışma olmadığı sürece parlamentoda olmayacağız. Parlamentoda işlevimiz yoksa o parlamentoda bulunmamızın bir anlamı yok. Umut ediyorum ki bu krizin aşılması için herkes gerekli adımları sarf eder. İzlenimlerime göre sayın Cumhurbaşkanı krizin çözümünde aktif olarak yol alacak.

“TEK TARAFLI İYİ NİYET YETMİYOR”

Hatip Dicle bir haksızlığa maruz kalmıştır. Eğer geleceği birlikte oluşturmak istiyorsak, hükümete düşen sorumluluklar vardır.

Gerekli yasal değişiklikleri yapma hakları vardır. Yargı bu noktadaysa yetki değişikliği hükümettedir. 
Tek taraflı iyi niyet yetmiyor karşılıklı olması lazım.

NASIL BİR ADIM ATILMALI

Sorunun aşılması için yasal değişiklikler gerekiyorsa, bunun sorumluluğu hükümette. Bunu sorumluluğu yerine getirmeli.