Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi"nde “Mahalleden Konuklar ve Anılar” toplantısında 60 yıllarının turizmi şu anda Belediye Başkan vekilliği görevini sürdüren Ahmet Kireç"in anılarıyla yeniden canlandı.
Kuşadası Limanı"na ilk gelen gemilere Arap Rıza"yla birlikte turistik eşya satıcılığı yapan Ahmet Kireç, mavi nazar boncuğu, otantik heybe satışlarını ve yabancı dili nasıl öğrendiğini anlatırken eski fotoğraflarda arkadaşlarını ve dostlarını bir kez daha andı.
Ahmet Kireç, 46 yıl önce tanıştığı İtalyan arkadaşının bu yıl yeniden Kuşadası"na gelmesini, birlikte balık yedikleri restorana giderek kutlamalarını ve eski yıllardaki dostlukların gücünü vurguladı.
Kireç, Kuşadası"nın ilk pansiyonlarından “Deniz Pansiyon” ve daha sonra yaptığı kuyumculuk, dericilik gibi Kuşadası"ndaki ilk iş yerlerini, limandaki gemilerin gelişi sırasında gelen turistlerle konuşma maceralarını espriler ile anlattı.
Kuşadası Belediye Başkan yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, akrabaları, dostları ve Kuşadalılar tarafından ilgiyle izlenen söyleşi sonrasında Belediye Başkanı M. Esat Altungün adına çiçeği Belediye Meclis üyesi Leziz Uyanık verdi. Kültür Turizm Tanıtma Komisyon Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Murat Saraç ise teşekkür belgesini verirken Kuşadası Belediyesi"nin vefa etkinlikleri kapsamında bu toplantının önemini belirterek, “Babam Arap Rıza ile Kuşadası"nda ilk turizmi başlatan ve şu anda aynı Belediye Meclisi"nde çalıştığımız Ahmet Kireç abimize sağlık ve esenlikler diliyoruz” dedi.