Tura Turizm Ege Bölge Müdürü Ali Kuluyever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turistlerin tarihi mekanlardaki sanat etkinliklerine ilgi gösterdiklerini belirterek, özellikle Celsus kütüphanesinin özel ışıklandırmasıyla verilen klasik müzik gece konserlerine ilginin yoğun olduğunu kaydetti. 
     Konserlerin ilgi görmesine rağmen turistlerden özellikle fiyatla ilgili büyük şikayet aldıklarını dile getiren Kuluyever, şunları söyledi: 
     ''Kuşadası limanına yanaşan gemilerle gelen yolculara hizmet kalitesini ve hizmet sunumunu artırmak için alternatif tur hizmetleri kapsamında, dünyanın en büyük açık hava müzesi içinde bulunan Efes Celsus Kütüphanesi'nde gece ışıklandırmalarının altında klasik müzik konseri organizasyonu düzenliyoruz. Bu güzel ve tarihi atmosfer içinde Kuşadası Ritmikada Oda Orkestrası tarafından verilen klasik müzik dinletisi, büyük talep görüyor. Ancak bu akşam konserlerinin maliyeti yüksek. Yer tahsis ücreti 9 bin lira ve kişi başı giriş ücreti olarak 2 bilet yani 20 dolar alınıyor. Gündüz Efes Antik Kenti turuna katılarak bilet alan ve turunu yaptıktan sonra gece konserine katılmak isteyen gemi yolcuları, 2 bilet ücretini duyunca itiraz ediyor. Bu tür organizasyonlar tarihi ve kültür turizmi açısından çok önemli bir yere sahip. Bu fiyatlar karşısında gece konser turu yapmakta zorlanıyoruz. Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB buna çare bulmalı.'' 
     Kuşadası TÜRSAB Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, Celsus Kütüphanesi'nde konser için yer tahsis ücretinin ve kişi başı 2 bilet parasının çok fazla olduğunu belirterek, yıllardır alternatif tur programları kapsamında turistleri memnun etmek ve mutlu ayrılmalarını sağlamak için bütün acentelerin ellerinden geleni yaptıklarını kaydetti. İlbahar, ''Yer parası ve bilet ücreti çok fazla. Yer kirası makul bir bedele çekilebilir, bilet fiyatı da teke indirilebilir. Konu hakkında gerekli araştırmayı yapıp TÜRSAB Başkanımız Başaran Ulusoy ile görüşeceğim, Turizm Bakanlığı ve gerekli mercileri konu hakkında bilgilendireceğim'' diye konuştu.