KODER Başkanı Tacettin Özden ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı ziyarette turizm sektöründe nitelikli elemanın önemine dikkat çeken Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, " Turizm Aydın ekonomisi için hayati sektörlerin başında geliyor. Turizm için hayati faktörlerden biri ise kuşkusuz ki belgeli, kalifiye personel bulma sıkıntısıdır. Turizm sezonunda yaşanan kalifiye eleman sıkıntısından dolayı zaman zaman yurtdışından eleman tedarik edildiği gözlenmiştir. Müşteri memnuniyeti ancak ve ancak nitelikli ve kurum kültürünü benimsemiş personellerle mümkündür. 2014 yılında ülkemizi ziyaret eden turist sayısı 42 milyonu bulurken, Kuşadası ve Didim dahil Aydın ilini de 5 milyon 512 bin 914 turist ziyaret etmiştir. Bu rakamlarda düşüncelerimizin doğruluğunu ortaya koyuyor “ dedi.
- İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİCİLERİYLE TOPLANTI YAPILACAK
İş ve Meslek Danışmanları vasıtası ile büyük - küçük ayrımı yapmaksızın her işletmenin kapısının çalındığına vurgu yapan Terzi, işletmeleri analiz eden İş ve Meslek Danışmanlarının ihtiyacın belirlenmesinde ve işletmeye özel çözümler üretmekte etkin rol oynadığını belirtti.
15-16 Nisan da yapılacak olan 4.Aydın İnsan Kaynakları Fuarı ile yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek tüm işletmeleri İşkur’ un tamamen ücretsiz olan faaliyetlerinden etkin olarak yararlanmaya davet eden Terzi, sektörde yaşanan sıkıntıların en aza indirilmesi amacıyla turizm sektöründe faaliyet gösteren işletmelere daha fazla destek olmak için 23 Mart tarihinde tüm otel İnsan Kaynakları yetkilileri ile Efeshia Otel’ de biraraya gelmek üzere sözlerini noktaladı. Karşılıklı soru-cevaplarla toplantı sonlandırıldı.