Ege Bölgesindeki turizm merkezlerine geçen yıllara oranla daha çok turist gelmesine rağmen çeşitli sıkıntılar nedeniyle turizmcilerin yüzü gülmedi. Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, “Her şey dahil sistemi turizmin ana sıkıntısı oldu” dedi.
Turizmin geleceği açısından bu sistemin değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabey, “Türk turizminde her şey dahil sistem değişmeli. Bu Didim için de Antalya ve Bodrum için de gerekli. Her şey dahildeki sıkıntı pazarlamadan kaynaklı bir sıkıntı. Şu an tur operatörleri tek yönlü pazarlama yapıyor. Bu sistem 5 yıl önce uygulanmıyordu” dedi.
“MİLLİ TUR OPARATÖRLERİ BİRLİĞİ KURULMALI”
Bu sistemden kurtulmak için Milli Tur Oparatörleri Birliği Kurulmasını öneren Atabay açıklamasında “Ülkemizde yüzde 100 Türk sermayeli, ülkemizi dışarıda pazarlayan kendi tur operatörleri olmalı. Şimdi Türkiye"yi kim pazarlıyor? Didim yöresini İngilizler; Antalya yöresini Almanlar. sonuçta bu iş bir ticaret. En iyi sistem hangisi ise onunla pazarlıyor. En iyi hangisi her şey dahil sistemi. Ama sizin kendi milli tur operatörleriniz olursa bu sistem o zaman eskisine dönecek. Ülkemizin kendi kendisini pazarlaması gerekiyor. Bunun içinde yerli tur operatörlerine ihtiyaç var. Bu şekil de kurulacak yerli tur operatörlerine de devlet bazı destekler vermeli” dedi.