Kuşadası Ticaret Odası(KUTO) Başkanı Serdar Akdoğan, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte iç turizm piyasasında büyük bir düşüş yaşandığını ama aynı sıkıntının dış turizm için geçerli olmadığını söyledi. Ramazan ayının yaz sezonuna denk gelmesi nedeniyle yaşanan bu sürece tüm turizm sektörünün alışması ve kabullenmesini gerektiğini kaydeden Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, “ Ramazan ile birlikte otellerin doluluk oranlarında yaşanan düşüşü normal kabul etmek ve alternatif çözümler üretmek gerekiyor. Ramazan ayının bitmesi ve bayram ile birlikte doluluk oranlarında yaşanan düşüş ortadan kalkar. Şu anda bayram nedeniyle büyük bir talep patlaması var “ dedi.

Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı(KODER) ve 5 yıldızlı Korumar Oteli’nin Genel Müdürü Tacettin Özden ise "Ağustos ayının ilk haftasıyla konaklamalı turistlerde artış başlıyor. Özellikle Ramazan Bayramı'yla ilçedeki otellerde doluluk oranın yüzde 98'e ulaşacak. Ekim ayı sonuna kadar da ilçemizdeki oteller yerli ve yabancı konuklarla dolu olacak" dedi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ilk 10 gün ciddi düşüşler yaşandığını kaydeden KODER Başkanı Tacettin Özden, “Ramazan ayı otellere yönelik rezervasyonları ciddi şekilde etkiledi ve ilk 10 gün düşüşler yaşandı. İç pazardaki bu düşüşe rağmen dış pazarda herhangi bir sorun yok. Sadece İran pazarı sıkıntılı ama oradaki sıkıntı hep vardır. Şu anda turizm sektöründü Ramazan ayı ile yaşanan düşüşe karşı ciddi bir toparlanma var. Bayramda yüzde 98’e ulaşan bir doluluk bekliyoruz. Bu yoğunluk Ekim ayının sonuna kadar devam eder“ diye konuştu.

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png