Başta Efes olmak üzere, İzmir, Bergama, Akhisar, Salihli, Alaşehir ve Pamukkale"de bulunan Yedi Kiliseler"i ziyaret ederek hacı olan turistler, boş zamanlarında da alışveriş yaptı.
Son olarak, Kuşadası"na gemiyle gelen 350 Fransız hacı adayı önce Efes, Priene, Milet ve Didim"i gezdikten sonra ertesi gün de Dikili"den hareketle Bergama"ya gitti. Her gittikleri yerde İncil"in ilgili metinlerini okuyan hacı adaylarına turist rehberleri ziyaret edilen yerlerle ilgili tarihî ve Arkeolojik bilgiler verdi.
Yedi Kiliseler turları için acentelerden gelen yoğun rehber talebini karşılamakta zorlandıklarını belirten Kuşadası Rehberler Derneği Başkanı Ali Karapınar, “Geçtiğimiz haftalarda Amerikalı Prof. Dr. Mark Wilson"ın eğitmenliğinde İngilizce düzenlediğimiz eğitim gezisinin basına yansımasından sonra acentelerden büyük talep gelmeye başladı. Sırayla ihtiyacı karşılamaya çalışıyoruz” dedi.
2008 yılının Papa 16. Benedikt tarafından St. Paul yılı ilan edilmesiyle birlikte St.Paul"un doğum yeri olarak bilinen Tarsus ve St. Paul Kilisesi başta olmak üzere Paul"un Ege Bölgesi"nde ayak bastığı yerlerin Hıristiyanlarca kutsandığına dikkati çeken Karapınar, “Saint Paul"un Ayak İzinde” adıyla bilinen turların Haziran sonuna kadar devam edeceğini sözlerine ekledi.