Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu, Belçika'nın başkenti Brüksel'de Kuşadası Belediyesi Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile görüştü. Türk turizmcilere yönelik mesajlar veren Papandreu, Türk ve Yunanlı turizmcilerin birbirine destek olması gerektiğini söyledi.
G-20 zirvesi için Belçika'ya giden Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ve eşi, 53. Uluslararası Turizm Fuarı için Brüksel'de bulunan Kuşadası Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı Murat Saraç ile görüştü. Saraç, Brüksel'in en işlek caddelerinden Louise'de bir otelde kalan Papandreu ile bir alışveriş merkezinde bir araya geldi. Türk-Yunan dostluğunu Kuşadası'ndan Samos adasına geçerek başlatmış oldukları için büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Papandreu, "Bu süreç gerçekten çok önemliydi ve
sürdürülmesi gerekiyordu. Dostum İsmail Cem ile başlatmış olduğumuz sürecin sürdürülmesi büyük önem taşıyor" dedi.
Papandreu, Murat Saraç'ın Kuşadası ve Samos arasında düzenlenen Kardeş Kent Festivali kapsamında bir dostluk anıtı açıldığını belirtmesi ve meydana İsmail Cem Barış ve Dostluk Meydanı adının verildiğini belirtmesi üzerine, "Böyle bir adımın atılmasından dolayı çok memnun oldum. En kısa sürede Kuşadası'nı ziyaret etmek istiyorum" diye konuştu.
Ege'de Türk ve Yunan turizminin birbirine destek olabileceğini vurgulayan Papandreu, "İki ülke ortak turizm politikaları geliştirebilir. Yeter ki herkes iyi niyetle olumlu adımlar atsın. 2011 yılında Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan son süreç nedeniyle üzgünüz ancak bu olayların Türk ve Yunan turizmi üzerinde olumlu bir etkisi olacaktır. Biz de bu olayların yansımalarını iyi ve dikkatli bir şekilde değerlendirebiliriz" dedi.