İmza kampanyasına tam destek verdiklerini belirten Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, “Bu yolun yapılması her şeyden önce Didim"e ve Didim esnafın katkı sağlayacak. Bu konuda Kent Konseyi"nin de çalışmaları oldu. Kaymakamlık, Belediye ve Sivil toplum Örgütleri de bu konuda çalışmalara yaptı. Didim Ticaret Odası"nın yaptığı bu çalışma tüm kurum ve kuruluşlarca desteklenecektir. Bu yolun yapımı sadece Didim için değil, Akbük ve hatta Akyenköy asnafını dahil katkı sağlayacaktır” dedi.
Yolun yapılmasıyla ilgili bürokratik işlemlerin uzun sürdüğünün altını çizen Pektaşoğlu, “Bu yolun yapımıyla ilgili tüm siyasilere ve İlçe Başkanlarına büyük görevler düşüyor. Biz kampanyanın sonuna kadar arkasındayız. Bu yapılacak imza kampanyasının ardından bu konu Bakan iyice izah edilmeli. Sayın Valimizde Didim"e geldiğinde yaptığı açıklamalarla bu yolun önemli olduğunu dile getirdi ve çalışmaların yapılması noktasından her türlü desteği vereceğini açıkladı. Tüm Didimliler bu konuya sahip çıkmalı” diye konuştu.
Didim Ziraat Odası olarak kampanyaya ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarına işaret eden Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de, şunları söyledi: “Bu olun yapılması çok önemli, Bu konula ilgili Başta Belediyenin de ve diğer sivil toplum örgütlerinin konuya sahip çıkması Didim"in sahipsiz olmadığını gösteriyor. Biz de oda olarak bu konunun takipçisi olacağız ve her türlü desteği vermeye hazırız. Tüm Didimlilerin duyarlı olmasını bekliyoruz”