Zeynep-Mehmet Dönmez Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Akbük Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, Akyeniköy Belediye Başkanı Yusuf Deveci, İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Teğmen Fatih Kökce, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu, Didim Turizm Derneği Deniz Atabay ve çok sayıda davetli katıldı.
Toplantının açılışında konuşan Kaymakam Katırcı, 2008 ve 2009 yıllarında turizm anlamında önemli çalışmaların yapıldığına işaret ederek, “Hanutçuluk konusunda ilerlemeler sağladık. Burada işletmelerimiz daha duyarlı olmalı. Tanıtımımız anlamında da yurt içi ve yurt dışı fuarlara birlikte katılımlar sağladık. Bu birlikteliğin sürmesi gerekli ve fuarlara da katılımları sürekli hale getirmeyi kendimize hedef olarak görmeliyiz. Bunun dışında Akbük yolumu karayolları ağına alındı. Şehrimizin giriş ve çıkışlarında yol sorunlarına da birlikte çözmeliyiz. Sorunlarımız birlikte çözüm aramalıyız. Çünkü Güney Ege"de turizm merkezi olma iddiası olan ilçemizde tesis sorunumuz da var. Küçük işletmecilerimiz biraraya gelerek 4-5 yıldızlı otelleri ilçemize kazandırabilirler. Bu konuda yerli işletmecilere yer ayrılması için bakanlıkta görüşmelerimiz oldu. Bunun dışında altyapı anlamında da sıkıntılar var ve belediyemizin ve bizlerin yapacağı çalışmalarla bunları çözebiliriz” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay da, Ağustos"ta yapılacak bu tür bir toplantının daha hararetli geçeceğini savunarak, “Yaz sezonunda yaşanan elektrik sıkıntısı biz işletmeciler için önemli bir sorun ve bu sorun hem bizi , hem de müşteriyi rahatsız etmekte; buna acil çözüm gerekli. Ayrıca sokak aydınlatmaları konusunda da sıkıntılar var ve bu da acil çözülmesi gereken konulardan biri” diye konuştu.
Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver ise, Didim"in tanıtım noktasına dikkat çekerek, “Bu yıl sağladığımız güç birliği son derece önemli ve biz oda olarak bundan memnunuz. Ayrıca planlama anlamında belli sıkıntılar var ve bu da çözülmesi gereken aynı bir sorun. Dışarıdan gelen insanımıza ve turiste güzel bir Didim göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.
Katılan fuarlarda tanıtımın önemli olduğunu fakat tesis sıkıntısının fuarlarda da yaşandığını öne süren Belediye Başkanı Kamacı da, şunları söyledi: “Yatırımcıları ilçemize davet etmeliyiz. Bunu biz Didimlilerde yapmalıyız. Çevremizi temiz tutmalıyız. Şimdi işletmelerimiz tadilat yapıyor ama pisliğini sokaklara, boş arazilere atıyor; bizde belediye olarak temizliyoruz. Bu böyle olmaz ki yani işletmeci böle yaparsa, vatandaşa ne yapar. Herkes otokontrol sistemi sağlamalı.Altınkum ile 2 ve 3 koyda çalışmalarımız sürüyor. Altyapı ve çalışmalarımız da devam etmekte. Akbük yolumuz da çalışmalar sonuç verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Didim"e hep birlikte sahip çıkmalıyız; bu iş sadece kaymakamlık ve belediyeyle yapılacak bir iş değil; birlikte yaşadığımı kente birlikte sahip çıkmalıyız” -iha