Türkiye"nin en önemli turizm merkezlerinden bir olan Kuşadası"nda dün yaşanan iki ayrı turizm rezaleti yeni bir boyut kazandı.
Rezervasyon yapılmadığı için otele alınmayan ve parkta yatmak zorunda kalan Bulgar turistlerin yanı sıra, çoğu İrlandalı 60 turistin sokağa atıldığı Şahin Yuvası Otelin sahibi Nadire Şahin"in icraya verdiği otel kiracısı Ziya Keskiner ile sokağa atılan turistlerden 20"si bugün Cumhuriyet Savcılığına Otel Sahibi Nadire Şahin ve İcra Memurları ile ilgili şikayette bulundu. Kiracı Ziya Keskiner, borcunu ödemek için bankaya gittiği sırada turistlerin sokağa atıldığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunurken, Bulgar turist kafilesinden 20 kişi de eşyaları eksik olduğu gerekçesiyle acenteleri kanalıyla savcılığa şikayette bulundu.
Bilindiği gibi, Salı Pazarı bölgesindeki Şahin Yuvası Otel"de mal sahibi ile kiracı anlaşmazlığı yüzünden dün 60 turist eşyalarıyla birlikte tahliye edilmişti. Mal sahibi Nadire Şahin, otelini kiraya verdiği Ziya Keskiner"in kira parasını ödemediği gerekçesiyle aldırdığı icra kararı uyarınca, icra memurları ve polis nezaretinde otele gelmiş ve bir kez daha borcunu ödemesini isteyen Şahin"e "Para bulmaya gidiyorum" diyen kiracısının, otelden ayrıldıktan sonra bir daha dönmediği iddia edilmişti. Bunun üzerine turistlerden eşyalarını toplamaları ve oteli terk etmelerinin istenmesiyle 60 turist sokağa atılmış, ancak gelişmeler üzerine Şahin Yuvası Otel"e gelen Regal Turizm"in sahibi Mustafa Tatar, turistlerin mağdur edilmesini önleyerek, daha iyi bir tesise yerleştirilmelerini sağlamıştı. Bu arada otelde icra işlemi gerçekleştirilmişti.
Yaşanan turizm skandalı sırasında otel icrası bitti ama, icranın yapılış şekli mahkemelik oldu. Turistlerin gözleri önünde yapılan icra nedeniyle otel kiracısı Ziya Keskiner ile eşyalarının kaybolduğunu iddia eden 20 turist Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Önceki gün otel sahibi Nadire Şahin"in ödenmeyen kira borcu yüzünden otele yapılan icra takibi sırasında otel kiracısı ve borçlu Ziya Keskiner, İcra memurlarını ve icraya gelen polis memurları hakkında suç duyurusun da bulundu.
Bir basın toplantısı düzenleyerek olayla ilgili yeni iddialar ortaya atan Keskiner, “İcra sırasında benim kaçtığım iddia edilmiş, oysa ben para bulmaya gitmiştim. Ama bulamadım. İddia edildiği gibi kaçma söz konusu değildir. Ben gelmeden oteldeki tüm görevliler dışarı çıkartılmış, odalarında olmayan turistlerin odalarına girilmiş, turistlerin eşyalarının bulunduğu kilitli emanet kasaları çilingir çağrılarak açtırılmış. Turistler de eşyalarının eksik olduğundan şikayetçiler. Bağlı bulundukları acenteye başvurarak icra memurlarından savcılığa şikayetçi olduklarını ifade ettiler. Bu olaylar yüzünden turizmimiz çok zarar gördü” şeklinde konuştu.
Otel sahibiyle aralarındaki anlaşmazlığın fatura yüzünden çıktığını anlatan Keskiner, “Geçen yıl 80 bin lira kira ödedim. Muhasebe açısından fatura veya belge istedim. Ancak bu belgeler verilmedi. Yaptığım ödemeler için sonradan verilen imzalı belgelerse mahkeme tarafından geçersiz sayıldı. Temyize başvurdum, ama mahkeme bitmeden icraya verdiler. Benim borcumun 90 Bin YTL olduğunu iddia ediyorlar, ama benim borcum 40 Bin YTL. Ben icra olayının yapılmasına değil, sokağa atılan turistlere ve icra yapılırken icra memurlarının tutumuna üzüldüm. Benimle birlikte ve otelden atılan 20 turist şikayetçi oldu” diye konuştu.
Bu arada, Keskiner"in iddialarında belirttiği şekilde sokağa atılan turistlerden hiç kimsenin savcılığa şikayette bulunmadığı öğrenildi.