Uçak krizi, darbe girişimi ve terör nedeniyle geçen yıl ağır yara alan turizm sektörü mayıs ayında toparlama gösterdi. Turizm gelirleri mayısta bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı.

 
Başbakan yardımcılığından Kültür ve Turizm Bakanlığı'na getirilen Numan Kurtulmuş, ilk ziyaretini turizm başkenti Antalya'ya yaptı.
 
Turizm Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılan Bakan Kurtulmuş, burada sektörün son durumu hakkında bilgi vererek, Türkiye'nin turizm gelirlerinin mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 16 arttığını, bu yıl ilk beş aydaki artışın ise yüzde 5.5 olduğunu söyledi.
 
"Türkiye turizm sektöründe 2016 yılının türbülanslarının etkisinden yavaş yavaş çıkıyor diyen Bakan Kurtulmuş, "Turizm gelirleri mayıs ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 16 arttı. Yılın ilk beş ayına baktığımızda artış yüzde 5.5" dedi.
 
Turizm gelirleri 2017 yılının ilk çeyreğinde Rus turist sayısındaki toparlanmaya karşın devam eden güvenlik endişeleriyle yüzde 17.1 gerileyerek 3.37 milyar dolar olmuştu. Gelirler 2016'da ise yüzde 29.7 azalışla 22.11 milyar dolar olmuştu.