ASTİM Organize Sanayi Bölgesi"nde bulunan Çıldır Havaalanı"nın yerini Aydınlı işadamlarından rahmetli Mustafa Çıldır, havaalanı olması şartıyla bağışlamıştı. 1993 yılında tamamlanan ancak pistinin kısa olmasından dolayı sadece küçük çapta uçak, helikopter iniş ve kalkış işlemleri ile paraşüt eğitimlerinde kullanılan Çıldır havaalanı, 2006 yılından itibaren Askeri havalimanı olarak faaliyet göstermekte.
Vali Coş, 1993 yılında yapılan ancak pistinin kısa olmasından dolayı bir türlü faaliyete geçirilemeyen Çıldır Havaalanı"nın yolcu taşımacılığına açılması için Ulaştırma Bakanlığının bir proje hazırladığını söyledi. Coş, Ulaştırma Bakanlığı"nın atıl durumda bulanan küçük havaalanlarıyla ilgili çalışmaları olduğunu belirterek, “İlgili Bakanlığın 50-60 kişilik yolcu uçaklarıyla atıl durumda bulunan havaalanlarının yolcu taşımacılığında değerlendirilmesi yönünde bir projesi var. Bu projeyle Türkiye"de 20 civarında bulunan küçük havaalanlarında yurtiçi yolcu taşımacılığına izin verilmesi söz konusudur. Aydın Çıldır Havaalanı da bu kapsamda kullanılması düşünülen havaalanları arasında bulunuyor” dedi.

TURİZM POTANSİYELİ ARTACAK
Vali Coş, turizmde pazarlama ve reklamın çok önemli olduğu kadar ulaşımın da bir o kadar önem arz ettiğini ifade ederek, “Turizmin gelir getiriciliğiyle Türkiye"nin en önemli sektörleri arasında yer almakta. Çıldır Havaalanı"nın 50-60 kişilik uçaklara açılmasıyla Aydın"ın turizm potansiyeli daha da artacaktır. Bakanlık bu tür havaalanları için özel havayolu şirketlerine teklif götürdü. Bu havaalanlarında özel havayolu şirketlerinden para alınmayacak. Bunun sonucuna göre bu proje hayata geçecek. Havaalanında ciddi bir potansiyel olması halinde şuan 1435 metre olan pistinin uzatılmasıyla büyük uçaklara da açılabilir. Ulaştırma Bakanlığından en kısa zamanda raporlar gelir ve havaalanımızı hizmete açarız.”şeklinde konuştu.

SEZON HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI
Turizm sezonu öncesi hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Vali Coş, “İlimizi bu sene, ülkemizde gerçekleşen fuarların yanı sıra, Moskova fuarından Hollanda fuarına, Berlin fuarından Londra fuarına kadar ve İtalya"daki, Romanya"daki küçük çaplı fuarlarda bile katıldık. Dolayısıyla bu seneki turizm sezonunun, geçen seneye oranla, daha güzel geçeceğinden ümitliyiz. Hedefimize ulaşmamız için, kurum ve kuruluşlarımız, odalarımız, sivil toplum örgütlerimiz, sektör temsilcilerimiz ile işbirliği içerisinde olmamız gerekli” diye konuştu. -iha