Didim Beach Otel"de yapılan toplantıya Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim İlçe Emniyet Müdürü Sunay Öztürk, Didim İlçe Jandarma Komutan Vekili J.Üsteğmen Hüsamettin Özdemir, Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, Didim Ticaret Odası Başkanı Ufuk Döver, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu, Didim Sağlık Grup Başkanı Dr. Erdal Ayaz, İlçe Tarım Müdürü İsmail Efe, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesi Zabıta Amiri Nevzat Oğuz, TÜRSAB Didim Temsilcisi Tayyar Cengiz, Didim Turizmcilerden ve Belediye Meclis Üyesi Kadir Karakaya katıldı.
Toplantıda turizm sektöründeki sorunların masaya yatırılacağını ve çözümlerin aranacağını belirten İlçe Kaymakamı Ali Katırcı, “Geçen yıl hanutçuluk sorunu üzerinde yoğun bir çalışma yaptık ve bu sorunu asgari düzeye indirdik. Tam olarak bu sorun çözülmese de yok denecek kadar azaldı. Ayrıca Didim"de işletmelerin ruhsat sorunu da sıkça dile getirilen bir konu, işletmelerin ruhsatlarına göre iş yapmaması önemli bir sorun. Bir restoran gündüzleri yemek veriyor, akşam içki satışı yaparak bara çevriliyor, gecenin ilerleyen saatlerinde diskotek haline geliyor. Bu da Didim"de kalitenin arttırılması açısında sorun. Bu konuda bu yıl Belediyemiz ve Kaymakamlığımızın öncülüğünde bir çalışma başlatacağız. 2007 "de 23 iş yeri 46 gün kapatma cezası verildi. 2008 de ise 29 işyerine 231 gün kapatma cezası verildi. Bu anlamda yaptırımlar yaptık ama bu şekilde bu sorunun bir çözümü aramaktansa esnaflar kendi içerisinde bu sorunu çözmemelilerdi ama bu sorunu azatlık” dedi.
Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay de, “Geçen yıl Hanutçuluk la uğraştık tam olarak bitmese de asgari seviyede, bu yılda işletmelerin sadece kendi işini yapması sorunu yani ruhsatlarına göre iş yapamamaları karşımıza çıkıyor. Bu sorun bu yıl ki bir sorun değil ama uygulamalar yapılmıyor. Ayrıca fiyatlar sorunu da önemli, İşletme sahibi müşteri çekebilmek için fiyat düşürüyor sonun da kalite düşüyor” diye konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise, öncelikli olarak ustalık belgesi sorunu olduğunu söyleyerek, “Bu konuda Ticaret Odasına üye olan kişi gelip ruhsat alabiliyor ama bu sorunun çözümü için çalışmalar başlatacağız. Geçen yıl hanutçuluk sorunun da önemli adımlar atıldı. Bu yıl da ruhsat sorunun çözümü için Belediye olarak çalışma başlatacağız. Ayrıca Mekânların önünde buluna perguleli stantlar için bir standart getireceğiz. Uymayanlara yıkılacak. Ayrıca eğitim seminerleri pek fayda getireceğini düşünmüyorum. Ağaç yaşken eğilir, 60-65 yaşındaki işyeri sahibine ne kadar eğitim verirseniz verin bir şey değişmez ayrıca kaç kişi bu eğitimler katılır? Biz geçen yılda yaptığımız gibi afişler bastırarak işyeri açmadan önce Belediyeye danışmalarını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.