15-22 Nisan 2008 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanacak olan “Turizm Haftası” etkinlikleri kapsamında Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın Valisi Mustafa Malay"ı makamında ziyaret etti. Valilik Makamı"nda gerçekleşen ziyarete Aktakka ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Adem Üçgül ve kurum personelleriyle, turizm işletmecileri katıldı.
Ziyarette konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Türkiye'nin tarih ve kültür turizmi açısından dünyanın sayılı ülkelerinden biri olduğunu söyledi. Aydın'ın da bu özelliğin bir parçası olduğuna ve ilin önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu ifade eden Aktakka, yeni turizm sezonuna 2008 yılı verilerini aşma hedefi ile başladıklarının altını çizdi. Geçen yıla oranla turizmde artış kaydedildiğini belirten Aktakka, “Şuanda kadar oluşan verilere göre Aydın"a Kuşadası Limanı"ndan giriş yapan turist sayısında yüzde 17, müze ve örenyeri ziyaretçi sayısında yüzde 30 bir artış gözlendi. Bununla birlikte otellerimizdeki doluluk oranı da yüzde 50"lere ulaşarak, şimdiden geçen yılki seviyeyi yakaladı” dedi.
Turizmin ülke ekonomisine önemli bir katkı sağlayan bacasız bir fabrika konumunda olduğuna değinen Vali Mustafa Malay da, günümüzde turistlerin her türlü faaliyetin bir arada yapılabildiği ülkeleri tercih etmeye başladıklarını kaydetti. Türkiye"nin değişik coğrafi yapısı, iklim şartları ve tarihi eserleri ile tüm kesimlere hitap edebilen bir ülke konumunda olduğunun altını çizen Malay, “Onları memnun edebilirsek bir daha ve yanlarına başkalarını da alıp gelirler. Onlar buraya huzurlu bir ortamda rahatça dinlenmek için geliyorlar. Para veren kişi titizdir. Onların kıymetini bilmez ve huzursuz edersek zararını görürüz. Turizmi olumsuz etkileyecek ve baltalayacak her türlü olaydan kaçınmalıyız. Turisti yolunacak kaz olarak görmek büyük bir yanlış ve hata olur. Turisti rahatsız ediyoruz, esir ediyoruz. Turist esir değil. Turist ülkemize yemeye, içmeye, eğlenmeye, dinlenmeye ve tarihi yerleri gezmeye geliyor. Ama biz uygulamalarımızla turisti esir ediyoruz. Turizmi olumsuz yönde etkileyen unsurlarla etkin bir mücadele içerisindeyiz. Bu uygulamamızdan kesinlikle taviz yok. Biz işyerlerini kapatmak istemiyoruz ama herkes de kurallara uyacak" diye konuştu.