Soruna çözüm bulabilmek için ilk ziyaretlerini Belediye Başkanı Mümin Kamacı"ya yapan Didimli turizmcilere Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Başkanı Salih Bankoğlu ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi Hikmet Atilla da eşlik etti.
Turizmciler ziyarette Başkan Kamacı"ya yönetmeliğin uygulanmaya sokulmasından sonra saat 23.59"da işletmelerdeki müzik yayınının kesildiğini, denetlemelerin sürdüğünü ve cezaların yazıldığını belirterek, yaz sezonunun ortasında yapılan bu uygulamanın kendilerini büyük zarara soktuğunu ve işletmelere müşteri gelmediğini belirttiler.
Turizmcilerin sorunlarını dinleyen Başkan Kamacı, “Bu işin çözüm yeri Aydın Valiliğidir. Biz işletmelerin denetimini, ses ölçümlerini yapıyoruz. Ardından da polisi götürüp denetleme yaptırıyorlar, sonra da belediyeye kapattırıyorlar. Yani belediye ile esnafı karşı karşıya getiriliyor. İnsanlar bu işletmelerden ekmek yiyor. İnsanların ekmeğiyle oynanmasın. Süreç 1 yıl, bu konuda Kaymakamımızın da iyi niyetli ve arabulucu olacağını düşünüyorum. Biz belediye olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.
Didimli turizmcileri makamında kabul eden Kaymakam Ali Katırcı da, “Gürültü kirliliğiyle ilgili çıkarılan yönetmelikteki sıkıntıları ele alacağız. Bu uygulama Türkiye genelindeki bir uygulama; açık ve üstü yarı açık işletmelerde müzik yayınının 23.59 kesilmesine ilişkin yaşanan sıkıntıları ele alacağız” diye konuştu. iha