At üstünde yaklaşık 14 km’lik güzergâh gezilirken denizde at ile gezen turistler Didim’in nadir kıyılarını da at üzerinde görme imkânı buluyor. 

Didim’e tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi ise At Safari oldu. İlçede 11 yıldır At Safari düzenleyen özel bir firma, at üzerinde Didim’in nadir kıyılarını dolaşmak isteyen turistlere hizmet veriyor. Rehber eşliğinde ve seyislerin kontrolünde 3. Koy’dan hareket eden At safari, Parlamenterler sitesi, İmbat koyu ve Mesut tatil sitesinde sona ererken turistler gidiş dönüş olmak üzere yaklaşık 14 km’lik alanı geziyor. Denizden de atla geçen turistler gezi sonrasında belirlenen kafede konaklayıp çay içme ve dinlenme imkanı bulurken atlar da denizde serinliyor.
Düzenlenen at safariyle ilgili bilgiler veren İşletme Personeli Mehmet İzi; “11 yıldır bu işi yapıyoruz. Turistler bu işten çok eğleniyorlar. Turistlerle buğday tarlaları arasından patika yollardan, en son denize geliyoruz. Denize girdiğimizde çok memnun kalıyorlar. Karşıda Yunan adalarını görerek, kafeteryada çaylarını içerek geziyi tamamlıyorlar. Kesinlikle çok memnunlar ve bu yıl çok rağbet olmaya başladı" dedi.
At Safariye katılan İngiliz Alyson Gılgın ise “At safari çok güzel, çok ilginç bir deneyim. Bizler memnun kaldık, Atlarla gezmek değişik bir his ve duygu. Çok memnunuz” ifadelerine yer verdi.
Safari’ye 7’den 77’ye herkesin ilgi gösterdiği görülürken gün batımında sona eren gezi, turistlerinde büyük beğenisini topladığı öğrenildi. 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png113.jpg