Olay, Beyoğlu'nda bulunan bir otelin önünde geçtiğimiz günlerde meydana geldi. İddiaya göre, Atatürk Havalimanı'ndan iki İngiliz turisti alan ticari taksi sürücüsü Y.Y., müşterinin isteği üzerine bir otelin önünde indirdi. Ardından turistlerin uzattığı 200 TL paradan taksi ücretini aldıktan sonra para üstünü verdi. Turistler otele girerken koltuğunun altından sahte 200 TL çıkaran Y.Y., turistlerin yanına giderek verdikleri paranın sahte olduğunu iddia etti. Bunun üzerine turistler sahte parayı alarak yeniden 200 TL parayı ödemek zorunda kaldı.

Ancak durumdan kuşkulanan turistler taksicinin olay yerinden uzaklaşmasıyla birlikte otelin güvenlik biriminden yardım istedi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, turistlerin verdiği ifadelerin ardından otelin güvenlik kamera kayıtlarını incelemeye aldı. Ardından plakası tespit edilen ticari taksi sürücüsü ile irtibat kuran Beyoğlu Güven Timleri şüpheliyi gözaltına aldı.

POLİSTEKİ İFADESİNDE SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Beyoğlu Polis Merkezi'ne götürülen Y.Y. adlı şüpheli şahıs emniyette sorguya alındı. Burada suçunu itiraf eden Y.Y., polise verdiği ifadesinde, "Evet sahte para bendeydi, ben verdim. Bende bir başkasından aldım ve elimde kalmaması için turistlere verdim" diye kendisini savundu.

Yaşanan olay otelin güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, otelin önüne gelen ticari taksi sürücüsünün turistleri indirdikten sonra para üstünü verdiği ve ardından turistler otele girdikten sonra koltuk altından sahte 200 TL banknotu alarak turistlerin peşinden otele girdiği ve bir süre sonra geri dönerek taksi ile uzaklaştığı görülüyor.

Ticari taksi sürücüsü emniyette verdiği ifadesinin ardından polis merkezinden çıkarılarak Beyoğlu Adliyesi'ne sevk edildi.