Kuşadası'nda beş ay önce açılan ve doğaçlama yapılan şifalı taşlardan oluşan takılar ile antika ve eski eşyaların hayal dükkanı Kuşadalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini geçiyor. “Hayal Dükkanı” isimli işyerinin sahibi Kuşadalı Belgin Özsu, kısa süre içerisined gördüğü ilgiden son derece memnun.
Kuşadası'ndaki vatandaşların şifalı taşlar hakkında çok fazla bilgisi olmadığını belirterek yabancı müşteriler arasında bulunan rus ve ingiliz müşterilerinin şifalı taşlar hakkında bilgilerinin yüksek olduğunu kaydeden Belgin Özsu, işyerini öncelikli olarak ticari amaçlı açmadığını, dükkanına gelen vatandaşların dükkandan ürün almalarının şart olmadığını sadece şifalı taşlar hakkında bilgide alabileceklerini söyledi. Şifalı taşlarla ilk olarak kanser oluşumuna engel olduğu bilinen Amatist Taşı ile birlikte tanıştığını belirten Belgin Özsu, “ Orijinal olan her bir şifalı taşın ayrı ayrı yararı var, bunlardan turkuvaz, akik, ay taşı ve kaplan gözü en çok kullanılan ve yararı görülen taşlardır, taşların yararının görülmesi için sürekli tenimize değecek şekilde örneğin kolye ya da bileklik olarak kulanmamız gerekir. Her burca aitte özel şifalı taşlar vardır” dedi.
Özsu, ayrıca Türkiye de kazısı olmayan bu taşların insan vucudundan aldığı enerjiyi o şifalı taşı toprağa gömerek şifalı taştan da atabileceğini kaydetti.